tirsdag den 16. januar 2018

Pilgrimstræf i marts !

Der er nu dato og program for næste pilgrimstræf i Det storkøbenhavnske Område, hvor både garvede pilgrimme og nybegyndere er velkommen.
Den gruppe pilgrimme i Storkøbenhavn, der nu på 4. år arrangerer to pilgrimstræf årligt, har fastsat forårsmødet til fredag, den 16. marts kl.17.00 i Sankt Vilhelms Kirke (Katolsk Kirkecenter), Møllestræde 7, 3400 Hillerød.
Møderne har efterhånden fået en fast form, og de har været holdt indtil nu i 4 forskellige katolske kirker i Storkøbenhavn. Man mødes til messe kl. 17.00, derefter fortsætter samværet i menighedslokalerne, hvor der først er oplæg med forskellige pilgrims-temaer efterfulgt af fællespisning og udveksling af erfaringer om pilgrimsvandring i Europa.
Ved næste møde i Hillerød vil der være to små oplæg.
a) Spansk-danske Maria Pilar Lorenzo, der gik Camino Frances i 2017, giver sit bud på, hvordan spaniere på og langs Camino Frances ser på de 100.000 ikke-spaniere, der efterhånden går af Camino Frances årligt.
b) Torben Andersen, der også er en erfaren pilgrim, er her i vinter hospitaleros på Albergue de perigrinos Siervas de Maria i Astorga, hvor der overnatter 10 til 20 vinterpilgrimme dagligt. Han fortæller om "livet som hospitaleros".
Derefter fællespisning med "fri snak", hvor det er muligt at stille spørgsmål om pilgrimsvandring og pilgrimsruter - også af mere praktisk karakter. Der plejer at være pilgrimme med, der har erfaringer fra pilgrimsvandring i Spanien, Portugal og Frankrig, men også i Tyskland, Østrig og Italien. Det er en gruppe pilgrimme med primært katolsk baggrund, der har taget initiativ til disse to årlige pilgrimstræf, men efterhånden - heldigvis - har en del ikke-katolikker også været med.
Når tidspunktet for pilgrimstræffet nærmer sig, vil arrangørerne gerne (af hensyn til indkøb til fællesspisning) have tilmeldinger, som vil kunne ske til jakobsvejen@gmail.com
Her et foto fra fællespisningen på Albergue de perigrinos Siervas de Maria på Camino Frances taget i efteråret 2016, hvor santiagopilgrimme af flere forskellige nationaliteter har fundet sammen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar