fredag den 2. februar 2024

Camino Primitivo: Hvilken årstid er bedst ?

Camino Primitivo har overhalet både Camino del Norte og Via de la Plata i popularitet med en firdobling af antallet af pilgrimme indenfor de seneste 10 år.

Hvornår er det bedst at gå Camino Primitivo ?, lyder spørgsmålet, hvor jeg også vil henvise til anden hjemmeside for at give et svar. Sagen er, at svaret er meget individualt, ligesom den eksplosive stigning i antallet af pilgrimme, der går ad Camino Primotivo, siden jeg senest gik den 2018, kan betyde, at jeg selv - måske - ville finde et alternativt forslag til september-oktober, som jeg umiddelbart vil foreslå.

Først antallet af pilgrimme på ruten: 2013: 6.854; 2018: 15.038; 2023: 29.714. Mere end fire gange så mange fra 2013 til i fjor. Jeg gik turen senest i  (slut-september til 8. oktober) 2018, hvor der var halvt så mange pilgrimme på ruten,  som nu. Her oplevede jeg på intet tidspunkt kamp om en seng, men mange andre pilgrimme på stien. Jeg begyndte turen i Leon ad Camino San Salvador, og du kan læse min pilgrimsdagbog fra den gang her:    http://www.jakobsvejen.dk/2018/10/dagbog-fra-bjerg-caminoen.html

Mit forslag: Så på grund af de forholdsvis mange år siden min seneste tur af Camino Primitivo, må du tage mit svar med et vist forbehold. Men umiddelbart foreslår jeg september-oktober, hvor a) al sne er væk, b) det ikke er for varmt, og c) vejret er vigtigt på grund af flere bjergetaper i meget øde landskab, d) stort set alle herberger har åbent i september-oktober.  

PS:Der er siden jeg gik turen for 5½ år siden åbnet mange nye herberger, som skulle gøre det lettere at planlægge ruten.

Men læs hellere andres erfaringer også:  Her et tilsvarende debatspor på engelsk ligeledes 2018:

https://www.caminodesantiago.me/community/threads/best-time-to-walk-the-primitivo.59210/

og her et fra 2021:

https://www.caminodesantiago.me/community/threads/what-month-would-you-choose.69369/

Spørgsmålet er drøftet rigtig mange gange på ovennævnte engelsksprogede hjemmeside, så led selv lidt på siden.


Og her et foto fra 29. september fra 2018, hvor to pilgrimme "kravler" mod toppen til Santa Marta på den mest berømte og omtalte etape, den fantastisk smukke tur Por Hospitales


Ingen kommentarer:

Send en kommentar