onsdag den 31. januar 2024

Camino Frances 2024: Herberg/ Overnatningsliste

Antallet af sengepladser på Camino Frances fra Saint Jean Pied de Port til Santiago er igen kraftigt stigende ovenpå Coranapandemiens mange herbergsnedlukninger.

Findes der et sted, hvor man kan se alle alberger, hoteller m.n. på Caminoen, hvis jeg går fra Frankrig til Santiago ?, lyder spørgsmålet. Ja; op til flere; er svaret. Og skal jeg bestille via booking.com eller andet hjemmefra ?, lyder det næste spørgsmål. Og her bliver svaret mere detfus.  Men først Overnatningslisterne:

1) Min egen favorithjemmeside er den spanske hjemmeside www.gronze.com, hvor du for hver etape kan slå mulige overnatningssteder op. Ja, siden er på spansk. Men det tager - trods det - ikke lang tid at lære at manøvre rundt på både etaper, overnatning med mere. Du finder det hele her:  https://www.gronze.com/camino-frances

2) Norske Ivar, der er bestyrer af den engelsksprogede hjemmeside, https://www.caminodesantiago.me, har også offentliggjort en liste, som stilles gratis til rådighed. Den foretrækkes af mange engelsktalende. Du kan finde den her:   https://www.caminodesantiago.me/community/resources/all-albergues-on-the-camino-frances-in-one-pdf.10/

3) Og endelig vil jeg anbefale, at du besøger pilgrimskontoret i Saint Jean Pied de Port før du begynder din opstigning ad Camino Frances i Pyrenæerne. Både for at få nyt om vejrudsigten (bjerge kan være meget lumske), og dernæst fordi de gladeligt uddeler en trykt liste med alle de økonomisk billige overnatningssteder på hele Camino Frances og en grafik med alle højdekurver undervejs, samt et kort over den første etape i bjergene, som giver en ekstra tryghed for opstigningen. 

Du finder deres hjemmeside her: https://www.compostelle.fr/ , og deres åbne facebook-hjemmeside her:

https://www.facebook.com/groups/818222641542543/?locale=fr_FR

Overnatningsreservering ?: Svaret på spørgsmål må være: Det er op til dig selv.  Jeg har enkelte gange reserveret første nat hjemmefra, når jeg ville ankomme sent til en startby. For mig er det dog en del af en Caminovandring, at jeg ikke kender dagen i morgen til bunds ud over, at jeg skal tage rygsæk på og gå efter "de gule pile" eller anden afmærkning, så jeg bestiller normalt ikke i forvejen. MEN når der har været tilstrækkelig trængsel - ikke mindst på pilgrimsruterne i Frankrig - er det sket flere gange, at jeg har ringet samme morgen, måske aftenen før eller på selve ruten, når jeg skal tage stilling til 5 - 10 kilometer mere, og lige vil sikre mig en seng, inden jeg tager dagens sidste tur.  Jeg har dog talt med mange pilgrimme, der har det modsat mig, så de - for det meste - bestiller både kort tid eller længere tid i forvejen, fordi de synes, at "kampen om en seng" ellers kommer til at fylde alt for meget, når de går. På de overnatningslister, som jeg har henvist til ovenover, er der både telenumre, navne og adresser.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar