mandag den 19. februar 2024

På Caminoen i marts: 100 klostre åbner portene

Her i fastetiden er 100 spanske klostre gået sammen for at lave en særlig bededag med pilgrimme, den 7. marts. Du kan læse mere om det særlige arrangement her:   https://www.catholicnewsagency.com/news/256835/100-cloistered-convents-in-spain-to-open-their-doors-to-promote-prayer-during-lent

Det gælder bl.a. i de lidt større byer Avila, Burgos, Huesca, La Rioja, Leon, Navarra, Qurense, Pontevedra, Sevilla, Toledo, Valencia, Valladolid, Zamora, Zaragoza, som ligger langs flere af Caminoerne.

Det særlige arrangement i fastetiden ændrer - så vidt undertegnede kan se - ikke på, at de klostre langs Caminoerne i Spanien, der i forvejen har åbent dagligt for santiagopilgrimme, ikke har ændret praksis. Her er det muligt at komme ind uanset årstid. Men nogle  klostre med Klausur ( Det vil sige, at de - normalt - er lukket helt ned for kontakt med omverdenen uden gennem bøn) har åbnet portene i denne særlige anledning.  Her et link til disse "Klausur-klostre"s information:

https://declausura.org/evento/oracion-cuaresmal-en-monasterios-y-conventos/


Og her et foto fra en vesper i Cistercienserklostret i Sobrado dos Monxes, der er sidste station før Camino Frances på Camino del Norte eller Camino Primitivo via alternativruten. Her er der hele året åbent for pilgrimme - både for overnatning, messe og tidebønner. På www.gronze.com er der informationer om åbne klostre langs de fleste Caminoruter i Spanien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar