onsdag den 14. februar 2024

Le Puy en Velay: Reservation af overnatning !!!

Franske pilgrimme oplyser, at mange overnatningssteder på de 9-10 første etaper af Le Puy-ruten ( Via podiensis/Gr 65) allerede er ved at være fyldt i hele maj, og at mange allerede er begyndt at booke for september. Maj  og september er de helt store måneder på pilgrimsruten fra Le Puy en Velay i Frankrig mod Santiago; i sær på første ca 210 kilometer til klosterbyen Conques, som for mange franske pilgrimme er målet for pilgrimsfærden. 

Jeg har gået fra Le Puy fire gange. Den seneste gang dog kun lidt under halvdelen af turen til Saint Jean Pied de Port: Du kan læse mine to seneste pilgrimsdagbøger fra ruten her:

http://www.jakobsvejen.dk/2023/07/le-puy-ruten-pilgrimsdagbog-sommer-2023.html og den lidt ældre, men væsentlig længere fra 2019 her: http://www.jakobsvejen.dk/2019/06/28-dage-pa-via-podiensis-mm-ca-760-km.html

Personligt bryder jeg mig ikke meget om at reservere sengepladser i forvejen. Men noget tyder på, at presset på første del af Frankrigs mest populære rute nu er så stort, at der ikke er meget valg, hvis du går i maj og september.


Her et foto fra "støvlehylden" i klostret i Conques fra juli i fjor kort tid efter, at herberget var åbnet. Der blev helt fyldt med ca 90 overnattende pilgrimme. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar