torsdag den 31. august 2023

Variante Espiritual - overnatning ?

Der er mange pilgrimme på Camino Portugues i disse dage, og det gælder både centralruten og kystruten, samt ekstraturen via Variante Espiritual.

Hvor overnatter jeg på på Variante Spiritual ?, lyder spørgsmålet. Og svaret er, at der er både herberger og alternativ overnatning (kloster og hotel) undervejs. Men her ultimo august er der rigtig mange pilgrimme på Camino Portugues inkl. Variante Spiritual, så inden du forlader Pontevedra, vil jeg - undtagelsesvis - anbefale dig at sikre en seng i Armenteira (første etape) i forvejen. Jeg har selv de to gange - hvor jeg har gået ruten - overnattet på klostret i Armenteira. Det er forholdsvis dyrt, og første gang boede jeg i selve klostret og kunne deltage i klostrets liv (tidebønner m.m.) . Anden gang var pilgrimmene henvist til en sidebygning med egen indgang - ikke særligt charmerende og til hotelpriser ++++, så skulle jeg gå turen igen, tror jeg, at jeg ville forsøge mig på herberget nogle hundrede meter fra klostret. MEN jeg hører fra andre pilgrimme, at der har været fuldt optaget flere gange i den seneste uges tid. Derfor anbefaling om reservation før afgang fra Pontevedra.

Her et link til informationer om herberget: https://www.alberguescaminosantiago.com/camino-portugues/variante-espiritual/albergue-de-peregrinos-de-a-armenteria-meis-variante-espiritual/

Jeg har tidligere - flere gange - skrevet om Variante Espirituel. Her link til en tidligere artikel med en del information om ruten: 

http://www.jakobsvejen.dk/2022/03/tidlig-forarstur-af-camino-da-costa.html

Og endnu et link

http://www.jakobsvejen.dk/2020/01/variante-espiritual-hvor-mange.html

samt en pilgrimsdagbog med en beskrivelse af sejlturen ind helt tilbage fra 2019:

http://www.jakobsvejen.dk/2019/04/caminho-portugues-da-costa-og-variante.html


Ingen kommentarer:

Send en kommentar