tirsdag den 5. september 2023

"Camino-Le Puy" - for varmt til at gå nu ???

På flere Camino-ruter - bl.a. i Frankrig - er det lige nu så varmt, at det er mere end svært at gå mange kilometer om dagen.

Min sommerpilgrimstur af Chemin Saint Jacques fra Le Puy en Velay til Cahors har fået en pilgrim til at overveje at tage afsted nu, her hvor september er begyndt, og mange langdistancepilgrimme begynder deres færd et sted i Sydeuropa. ( se eventuelt pilgrimsdagbog: http://www.jakobsvejen.dk/2023/07/le-puy-ruten-pilgrimsdagbog-sommer-2023.html )Men det kan måske lige svare sig at se på vejrudsigten før afgang. I det sydlige Spanien er der flere steder varsler om uvejr (torden og masser af regn) og i Frankrig er varmegraderne flere steder  langt over 30 grader. Jeg stoppede selv en lille uge før jeg havde tænkt mig i Cahors i juli, da varmen- efter min smag og formåen -  blev for meget. Og lige nu siger nogle vejrhjemmesider daglige tempereturer på op til 37 grader langs Lotfloden. Se eventuelt vejrudsigterne for Cahors her: https://meteofrance.com/previsions-meteo-france/cahors/46000

Men ellers  er september normalt en rigtig god måned for vandringer ad de store pilgrimsruter i Frankrig, herunder ikke mindst Via Podiensis/Gr 6 ( le Puy en Velay til Saint Jean Pied de Port). Så måske skal man bare tage af sted og gå lidt kortere dagsetaper, hvis det er muligt. Vejret ændrer sig oftest flere gange undervejs på en 4-5 ugers tur.Ingen kommentarer:

Send en kommentar