tirsdag den 26. april 2022

Vejrudsigten for Napoleonsruten

Vejrudsigten for "Caminoen" i Pyrenæerne mellem Saint Jean Pied de Port  og Roncesvalles opdateres dagligt på pilgrimsontoret i Saint Jean Pied de Port, og pilgrimsforeningen, der driver poilgrimskontoret, opdaterer den jævnligt på deres hjemmeside.

Den seneste tids vekslen i vejret på Napoleonsruten på "Caminoen" (Camino Frances) første etape mellem Saint Jean Pied de Port og Roncesvalles kan gøre det lidt sværrere for pilgrimme at planlægge starten på Caminovandringen fra Saint Jean Pied de Port til Santiago. Og det giver selvsagt nogle spørgsmål her til www.jakobsvejen.dk. Men der er hjælp at hente. Pilgrimsforeningen i Saint Jean Pied de Port lægger dagligt vejrudsigten for Col de Bentarte (1.327  meter) - næsthøjestepunkt på Napoleonsruten ud på nettet. Det "vanskeligste (farligste) stykke - ikke mindst i dårligt vejr - på Napoleonsruten er stien (ca 4 kilometer) mellem Col de Bentarte på den franske side (1.327 meter) og Collado de Lepoeder (1.430 meter) på den spanske side af grænsen. Det er på samme stykke, at der er bygget små stenhuse (overlevelseshuse) til ekstremt dårligt vejr, og hvorfra det er muligt at tilkalde hjælp (primært spansk redningsmandskab), som så drager op og hjælper pilgrimmene ned. MEN er der udsendt vejradvarsler, skal pilgrimmene selv betale for redningsaktionen, og det skulle efter sigende ikke være billigt. 

Her et link til vejrudsigten for Col de Bentarte i engelsk udgave, som den dagligt lægges ud af på pilgrimsforeningens  hjemmeside: 

https://www.viewweather.com/w1781825-weather-forecast-for-col_de_bentarte-spain_general_.html

Og så to informationer mere. 

a) Det er altid en god ide at besøge pilgrimskontoret i Saint Jean Pied de Port, der har åbent til sen aften hver dag i højsæsonen, inden opstigningen i Pyrenæerne.

b) Turen over Valcarlos, der har højeste punkt under 1.200 meter, er langt sikrere at gå - ikke mindst i dårligt vejr, og et rigtigt flot alternativ, hvis Napoleonsruten ikke er farbar uden for store risici. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar