onsdag den 20. april 2022

La voie de Vézelay - med opdateret hjemmeside

I Frankrig bliver nogle Pilgrimsherberg brugt som midlertidig bolig for ukrainske flytgninge 

Der er andre pilgrimsruter i Frankrig, Chemin de Saint Jacques, end de to mest benyttede, Le Puy-ruten og Arles-ruten. Der er netop kommet en ny opdateret beskrivelse af en af de allerførste middelalderruter fra Frankrig mod Santiago de Compostela, ruten fra Vezelay.

Beskrivelsen af Via Lemovicensis ( som det officielle navn var i middelalderen)  er nu på flere sprog - også engelsk, ligesom der er lavet et særligt afsnit om Covid 19. 

Her et link til den opdaterede og fornyede hjemmeside: 

https://www.voiedevezelay.eu/en/tracks-guides

Skal man gå i Frankrig i dette forår skal man dog være opmærksom på noget helt nyt - på en helt forfærdelig baggrund. I Frankrig er de nogle steder begyndt at bruge de kommunale pilgrimsherberg til flygtningeindkvartering for de mange ukrainere, der har måttet forlade deres land på grund af krig. Det betyder, at de pågældende herberg - i hvert fald midlertidigt - er lukket for pilgrimme. Og det betyder igen, at det kan være en god ide at ringe en dag eller to i forvejen og sikre sig, at der også er overnatning ved den etapedeling, som passer den enkelte pilgrim. Og så skal jeg lige minde om, at Miam Miam Dodo - pilgrimsguiden for de franske ruter - har opdateret de mest brugte guides til dette forår. De kan findes her:

https://www.levieuxcrayon.com/collections/newest-products


Ingen kommentarer:

Send en kommentar