torsdag den 21. april 2022

Netop nu: Dårligt vejr på Napoleonsruten !

Spansk redningsmandskab måtte i går redde to amerikanere ned fra toppen af Pyrenæerne, fordi de gav op på grund af dårlig vejr.

Skal du gå Camino fra Saint Jean Pied de Port mod Santiago en af de nærmeste dage, er det en rigtig god ide at tjekke vejrudsigten og konfrontere den med din dagsform, før du beslutter om du vil tage Valcarslosruten eller Napoleonsruten over Pyrenæerne fra Saint Jean Pied de Port til Roncesvalles, vejrudsigten ser nemlig pt. ikke for god ud. Og det spanske brandvæsen (redningsmandskab: Bomberos y Bomberas) måtte i går redde to forkomne pilgrimme ned tæt på toppen ved Lepoeder, fordi de var ved at give op i det dårlige vejr - sne, slud, blæst. I skrivende stund  forlyder det, at de på pilgrimskontoret her til morgen i Saint Jean de Pied de Port anbefaler pilgrimme at tage alternativruten via Valcarslos. Ligesom de franske og spanske redningsmyndigheder vil advarer imod at gå af Napoleonsruten i dag og formentlig de kommende dage. Det betyder, at man selv skal betale for eventuel redningsaktion i bjergene.

Undertegnede har gået begge ruter flere gange, og alene vejrudsigten ville overbevise mig om, at der kun var en ansvarlig vej over Pyrenæerne de nærmeste dage, nemlig Valcarslos-ruten.

Her et lille klip langt ud af det spanske  redningsmandskab i går aftes: 

https://twitter.com/bomberos_na?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1516795290656948224%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.caminodesantiago.me%2Fcommunity%2Fthreads%2Fbe-prepared-pilgrim-rescue.74408%2F

Og så en meget personlig kommentar: De to reddede amerikanerne har også lagt en kommentar ud på nettet, og her lyder konklusionen efter at de selv har slået alarm midt på toppen og sendt spansk redningsmandskab op i bjergene i et forrygende vejr for at redde dem:

It has been an amazing experience!

Undskyld mig: Jeg undres; der dør pilgrimme på ruten hvert år - oftest fordi de er gået op trods alle advarsler.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar