lørdag den 9. april 2022

Så ryger maskerne i Spanien

Antallet af Santiagopilgrimme stiger igen eksplosivt. Og fra onsdag, den 20. april , ser det ud til, at alle påbud om maskebrug i Spanien forvinder.

Selvom det endnu ikke er officielt, er flere spanske aviser nu ret så sikre på, at maskernes tid i Spanien, og dermed på Caminoen er ved at være forbi. Læs eventuelt denne artikel i El Mundo : https://www.elmundo.es/ciencia-y-salud/salud/2022/04/06/624d770121efa0ed708b45bb.html

hvoraf det fremgår, at der på et møde med alle Spaniens mange regioner i Toledo, den 19. april, er lagt op til at alle regler om maskebrug i Spanien som følge af Covid 19 ophæves med virkning fra den 20. april - altså med det samme.

Men indtil da er det stadig påbudt overalt i det offentlige, barer, butikker m.m. at bære maske indendørs. Mange spaniere bar - da undertegnede gik Camino Portugues langs kysten fra Porto til Santiago fra den 23. februar til 8. marts - stadig masker udendørs. Og vi pilgrimme fik et venligt blik og hilsen, hvis vi tog hensyn og gik i en stor bue uden om dem, vi mødte på hvor vej, når vi gik uden masker udenfor.

Trængsel på Caminoen

Samtidig meldes der pt. om et stigende antal pilgrimme i Saint Jean Pied de Port og Roncesvalles i begyndelsen af Camino Frances, og der er nu begyndt at komme over 1.000 pilgrimme ind til Santiago dagligt - det højeste antal på denne årstid siden Coronanedlukningen. I går kom der 1082 ind. I hele april 2019 - før pandemien -  kom der 31.722 pilgrimme ind til Santiago, heraf 281 danskere. Påsken er endnu ikke begyndt så noget kunne tyde på, at antallet af Santiagopilgrimme i april i år - måske - vil blive højere end før Coronaen, men med en forskel. Det ser ud til, at pilgrimmene pt. går en kortere strækning inden Santiago end før pandemien, men med meldingerne fra Pyrenæerne om stadig flere pilgrimme dagligt, kan der også være en ændring på vej i den gemmesnitlige pilgrimsvejslængde, så pilgrimsstierne med Camino Frances og Camino Portugues i front igen vil blive præget af trængsel i højsæsonen, forår (ultimo april, hele maj) og efterår (ultimo august, hele september til medio oktober). 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar