onsdag den 10. november 2021

Sne på San Salvador

Pilgrimsruten San Salvador fra Leon til Oviedo har i følge spanske pilgrimme på www.gronze.com nu fået så meget sne, at den er mere end vanskelig at gå og reelt er lukket ned til foråret. Flere herberger  (bl.a. i Llanoes de Someron og Benduenos) er lukket ned for vinteren, mens andre ikke er åbnet endnu efter Coronapandemiens indtog.

San Salvador er en bjergrute, der bruges primært af pilgrimme, der vil gå fra Camino Frances til Camino Primitivos start i Oviedo. Det højeste punkt på San Salvador er Collado del Canto de la Tusa (1.568 m), men i følge pilgrimmene på www.gronze.com er det meget sjældent, at der er problemer med sne så tidligt på året.  Spørgsmålet er nu, om Camino Primitivo ikke også er ved at lukke ned. Her er der godt nok "kun" ca 2 gange 1.200 meters bjerge, som passeres samme dag på turen over Hospitales mellem Borres og Berducedo.

Undertegnede har gået fra Leon til Santiago via San Salvador og Camino Primitivo i september-oktober 2018, altså for lige godt 3 år siden. En fantastisk bjergtur. Jeg har lavet en pilgrimsdagbog på www.jakobsvejen.dk , der kan læses her: http://www.jakobsvejen.dk/2018/10/dagbog-fra-bjerg-caminoen.html


Her et foto fra San Salvadors højeste punkt ( Collado del Canto de la Tusa ) uden sne.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar