tirsdag den 16. november 2021

Camino Aragones på spansk TV / frit på nettet

Spansk TV laver pt. en serie om Camino Aragones fra Somportpasset til Obanos/Puente la Reina

Somportpasset i Pyrenæerne er grænsestation mellem Frankrig og Spanien i 1640 meters højde  - ca 400 meter højere end Lepoeder på Napoleonsruten mllem Saint Jean Pied de Port og Roncesvalles, ligeledes i Pyrenæerne. Pilgrimsruten Camino Aragones forbinder den franske pilgrimsrute fra Arles ( og for den sags skyld pilgrimme, der går fra Italien)  med Camino Frances. På den franske side af Pyrenæerne går det op, op og atter op fra Oloron-Sainte-Marie til Somportpasset, der normalt deles i tre etaper. Derefter direkte ned mod Jaca i ca 900 meters højde. 

Nu har en spansk TV-station lavet en serie - alene om den spanske side - over flere programmer med en etape af gangen. Efter undertegnedes subjektive smag  med et skrækkeligt musik-lydspor, der ødelægger enhver fornemmelse af bjergstemning kombineret med en række ligegyldige kommentater, hvor "værten" snakker og snakker med mange superlativer og ligegyldigheder om Camino Aragones, der har navn efter floden Aragon, som den stort set følger. Men billederne viser ganske godt, hvilket landskab pilgrimme på ruten kommer igennem. Undertegnede gik turen i 2015 (fra Arles til Logrono), og jeg slog hurtigt lyden fra og nød billederne, ligesom jeg spolede forbi alle stand ups'ne, som det hedder i fagsproget, når en journalist/vært står i billedet og taler direkte til os seere.

Her et link til første etape, hvor du kan se om det er noget for dig: http://alacarta.aragontelevision.es/programas/chino-chano/camino-de-santiago-de-somport-a-jaca-26102021-2140

Ingen kommentarer:

Send en kommentar