onsdag den 3. november 2021

Overnatning på brandstationer i Portugal ?

For bare få år siden var det stadig normalt/muligt for pilgrimme at overnatte gratis i Portugal på brandstationerne, Bombeiros Voluntários, på pilgrimsvandring fra Lissabon mod Santiago de Compostella. Men der er efterhånden kommet herberger i rigtig mange byer langs pilgrimsruten, og det har meget naturligt betydet, at brandmændene ikke længere stiller deres vagtrum til rådighed for pilgrimme. 

Nogle steder er det stadig muligt. Hvis du ser på denne overnatningsliste https://www.vialusitana.org/caminho/albergues , som er lavet af frivillige pilgrimme i Portugal, har de stadig - i modsætning til www.gronze.com - Bombeiros Voluntários med som overnatningsmulighed flere steder.

Og det er/kan være en oplevelse at bo hos brandmændene, hvor rengøringsstandarden fra by til by var så forskellig, at mange pilgrimme måtte knibe sig i armen, når de gik ind og spurgte om en køje. Nogle steder duftede der af sæbe og rengøring - andre steder var ubeskrivelige ......... i modsat retning.

Langt de fleste danske pilgrimme går "kun" Camino Portugues fra Porto - enten af centralruten eller kystruten, og her er der nu så mange herberg, at de åbne brandstationer (Bombeiros Voluntários) er ved at være en historie fra en svunden tid, hvor der var langt færre pilgrimme på stien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar