mandag den 8. november 2021

Forholdsvis mange danskere på Caminoen

I september-oktober i år kom der 491 danske pilgrimme ind til Santiago. I 2019 (før Coranapandemien) var antallet af danskere de samme måneder 790. Så der er sket et reelt fald, når det gælder antallet af danske santiagopilgrimme her i efteråret, men for undertegnede var det lidt af en overraskelse, at så mange danskere havde valgt at gå i Spanien, som tilfældet var. 

To andre iagttagelser, som undertegnede oplevede det på min egen tur af Camino Frances i september-oktober -  bliver bekræftet af statistikken fra pilgrimskontoret i Santiago. Gennemsnitalderen dette efterår er stort set det samme, som før pandemien, hvilket jeg ikke havde ventet - mellem 1/4 og 1/3 har passeret de 60 år. Til gengæld er kvinderne ikke længere - som det har været tilfældet de seneste år, før Coronaen - i flertal. Nu er der igen flere mænd end kvinder, der går til Santiago.

Og så en iagtagelse, som jeg IKKE har statisk materiale til at vurdere rigtigheden af. Men det er afgjort min oplevelse, at langt færre pilgrimme går med egen rygsæk. Langt flere end tidligere synes at have rygsæktransport. 

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar