fredag den 26. november 2021

Med (delvis) tog til Caminoen !

Nu er hurtigtoget (ned til ca 3½ time) mellem Santiago (Galicien) og Madrid en realitet.  

Pilgrimme, der har gået Via de la Plata i nu gennem snart mange år, har ikke kunnet undgå undervejs at støde ind i Spaniens store projekt med at lave hurtigtog gennem det meste af landet. Og her i november er ruterne mellem Galicien og Madrid sat i gang. Togturen tager ned til ca 3½ time mod de tidligere ca 9 timer i bus. Så er du til tog, er der en mulighed for at nå Madrid hurtigt og tage et fly derfra.

I den anden ende af Camino Frances og Camino del Norte her det muligt at bruge hurtigtogene i Frankrig. Er du studerende eller over 60 år,  er der - efter danske forhold - meget store rabatter. Og for pensionister, der skal rejse langt, er der ovenikøbet mulighed for at erhverve et ekstra rabatkort (Carte de Avantage Senior), der f.eks. gælder en måned - og som meget hurtig er tjent ind. Her et link til de franske statsbaner pensionistkort:

https://www.sncf.com/fr/offres-voyageurs/cartes-tarifs-grandes-lignes/carte-avantage-senior

Herunder den pt. gældende køreplan hurtigtogene mellem Galicien og Madrid. Ellers kan du selv prøve dig frem på dette link: https://www.renfe.com/es/es
Ingen kommentarer:

Send en kommentar