torsdag den 12. marts 2020

Camino Portugues: Corona lukker herberg på stribe !!!

Mulighederne for overnatning langs pilgrimsruterne i Spanien, Portugal og Frankrig ændrer sig nu så hurtigt, at det er svært at følge med. I Italien er stort set alle herberg lukkede.
"Desværre Ny opdatering nederst !!!!!!!!"
I følge de informationer, der tilgår her til www.jakobsvejen.dk vil pilgrimme, der pt går pilgrimsvandring i Spanien og Portugal ofte kunne møde dette skilt: encerrado; Med en tilføjelse: lukket indtil videre/lukket foreløbig til (og så en dato). Alle med samme begrundelse: Coronavirus:
Her - en formentlig ufuldstændig liste - for Camino Portugues (nederst i denne artikel en personlig kommentar om disse informationer):
Alpriate Pilgrim Hostel
Albergue de Conímbriga
Rainha Pilgrim Hostel Rainha D. Teresa, Albergaria-a-Velha
Albergue de S. Salvador de Grijó
Albergue Cidade de Barcelos
Albergue Municipal de Pilegrinos - Casa da Recoleta - Tamel
Rubiães Pilgrim Hostel
Pilgrim Hostel of São Teotónio - Valença
Santa Clara Pilgrim Hostel - Vila do Conde (kystruten)
Albergue São Tiago de Labruge (kystruten)
Dernæst løber der her til www.jakobsvejen.dk pt. informationer/mails fra pilgrimsvenner om lukkede herberg på alle de mest benyttede Caminoer i Spanien, herunder Camino del Norte (f.eks. klostret i l Monasterio de Sobrado dos Monxes, der er lukket for både gæster og overnattende pilgrimme), samt lukkede herberg på Camino Primitivo. Andre herberg har i stedet begrænset antallet af overnattende pilgrimme væsentligt og sat forskelligt maximum for antallet af overnattende.
Der løber hele tiden nye informationer ind, og da situationen ændres hele tiden, er det i hvert fald for undertegnede - nærmest umuligt at følge med. Derfor følgende råd: Følg selv med på diverse pilgrimshjemmesider, samt lokale aviser via nettet.
Kommentar:
På grund af informationer fra en dansk pilgrim om et indlæg på "facebook", der kommenterer informationer om Pilgrimsvandring og Coronavirus her på www.jakobsvejen.dk, føler undertegnede sig DESVÆRRE - nødsagen til følgende kommentar, som også bliver min sidste i den forbindelse.
Undertegnede har gået pilgrimsvandring i snart 35 år. Det har været en stor glæde for mig, og da jeg for 10-11 år siden begyndte nedtrapningen på arbejdsmarkedet, øgede jeg antallet af pilgrimsvandringer årligt, så jeg i dag har gået et næsten utal af kilometer på pilgrimsstierne, primært i Tyskland og Sydeuropa. På mine mange pilgrimsvandringer har jeg fået mange "pilgrims-penne-venner" fra nær og fjern, som jeg har jævnlig kontakt med. For snart 6 år siden fik jeg ideen til at lave min egen hjemmeside med informationer om pilgrimsvandring efter en del opfordringer fra både danske veteranpilgrimme, samt pilgrimme in spe, når jeg holdt foredrag om pilgrimsvandring mange forskellige steder her i landet. Sådan begyndte www.jakobsvejen.dk. Jeg er ikke på Facebook eller andre sociale medier, så jeg ved egentlig meget lidt om, hvad der foregår i danske pilgrimskredse, ligesom jeg ikke er medlem af nogen pilgrimsforeninger. Informationer her på siden bygger alene på åbne kilder (avislæsning, åbne pilgrimshjemmesider) eller mails fra pilgrims-pennevenner, der ofte sender mig link til diverse aktuelle pilgrimsnyheder. Jeg er blevet gjort opmærksom på, at der på et lukket dansk pilgrimsforum har været skrevet, at informationer her på siden byggede på "personlige betragtninger" og ikke "facts".
Jeg har intet ønske om at indgå i nogen polemik med nogen overhovedet om pilgrimsvandring. Jeg har glædet mig over, at så mange danskere, som tilfældet er, har gået til Santiago og andre steder i de seneste ti-tyve år. Og håber i mit stille sind på, at andre har haft samme glæde som undertegnede, der gang på gang har kunnet konstatere, at der er noget større end mig selv. Jeg har på intet tidspunkt lagt skjul på, at www.jakobsvejen.dk ud over almindelig praktisk information om pilgrimsvandring, også har forsøgt at give informationer om de kirkelige/kristne tilbud, der var langs pilgrimsstierne i Sydeuropa, hvilket jeg selv føler har været et kendetegn for denne hjemmeside. Derfor følgende:
Hvis nogen i et eller andet lukket forum, ikke bryder sig om www.jakobsvejen.dk, så er det helt i orden for mig. Retten til at være uenig er en menneskeret. Og jeg har ikke tænkt mig at gå i rette med nogen. MEN jeg synes, at en epidemi (Coronavirus), som den vi nu oplever i det meste af Europa, er for alvorlig en situation til den slags polemik, hvor nogen - åbenbart - stiller spørgsmålstegn ved rene facts om lukkede herberg m.m.


Opdatering kl. 9.03
Spanien er nu som Italien, lukket helt ned!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeg har netop modtaget følgende - alt andet end opmuntrende - information, der er skrevet af den tyske pilgrimsveteran Sibille Yates, der er bosidende i Santiago de Compostella, hvor hun driver sit eget pilgrimshus, Egeria House.
Hallo ihr Lieben,
Ich glaube es ist eine gute Idee wenn ich hier poste wie es im Moment hier in Santiago und in Spanien/Portugal aussieht. Nur die Fakten und die Quellen, Kommentare können im anderen Thread gepostet werden, hier möchte ich nur die Informationen teilen:
Generelle Lage: Spanien ist nun, nach Italien, das am meisten betroffene Land und hat über 2200 Infizierte. Quelle: https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6
Seriöse Informationsquellen:
Robert Koch Institut - https://www.rki.de/DE/Home/homepage_node.html
Santiago: Man/frau kann zwar noch zum Apostel hochsteigen, aber ihn nicht mehr umarmen/berühren.
Geschlossene Pilgerherbergen: Die folgenden Pilgerherbergen sind geschlossenen, ihre Betten reduziert und/oder haben ihre Öffnung für dieses Jahr verzögert:
Spanien:
Via de la Plata:
Zafra - Albergue Vincent Gogh nimmt nur noch maximal 18 Pilger auf.
Alcuescar - Pilgerherberge geschlossen
Portugal:
Alpriate Albergue - geschlossen
Albergue de Conímbriga - geschlossen
Rainha Pilgrim Hostel Rainha D. Teresa, Albergaria-a-Velha - geschlossen
Albergue de S. Salvador de Grijó - geschlossen
Albergue Cidade de Barcelos (Belegung auf 20 Pilger/Tag beschränkt)
Albergue Municipal de Pilegrinos - Casa da Recoleta - Tamel (Belegung auf 20 Pilger/Tag beschränkt)
Rubiães Pilgrim Hostel - geschlossen
Pilgrim Hostel of São Teotónio - geschlossen
Santa Clara Albergue- Vila do Conde - geschlossen
Albergue Sao Mamede - geschlossen
Valença Albergue - geschlossen
BC SY
PS Wenn jemand Information hat, die in diese Liste passt, mir bitte eine private Nachricht senden und ich füge das ein...




1 kommentar:

  1. Takk for god informasjon i disse dager. det ble som du sa for 2uker siden. Vi utsetter Portugaltur.

    SvarSlet