mandag den 9. marts 2020

Der er stadig Santiagopilgrimme på vej .... men

Mens Pilgrimskontoret melder om 127 ankomne pilgrimme i går, melder det spanske sundhedsministerium om flere corona-smittede i Spanien.
Det er her til morgen småt med nyhederne fra pilgrimsruterne i Spanien om risokoen for coronasmitte og dermed lukning af herberger langs de mest benyttede pilgrimsruter. En af de meget populære herberg på den sidste trediedel af Camino Frances ca 230 km før Santiago, Albergue parroquial San Nicolás de Flüe i Ponferrada, sendte i går en billedserie ud med få glade pilgrimme, der overnattede, samtidig med at de oplyste, hvilke forholdsregler (renlighed) de har taget for at undgå coronasmitte. Pilgrimskontoret i Santiago har ingen information om Corona, men oplyser, at der i går ankom 127 pilgrimme til Santiago og bad om et compostella. Og her til morgen, mandag, kl. 6,48 har den spanske avis El Mundo følgende opdaterede liste med coronaramte i Spanien. Bemærk, at ingen regioner er gået fri.
202 en Madrid (8 muertos)
102 en País Vasco (5 muertos)
78 en Cataluña (1 muerto)
70 en La Rioja
42 en la Comunidad Valenciana (1 muerto)
35 en Andalucía
30 en Castilla y León
17 en Canarias
15 en Castilla-La Mancha
17 en Aragón (1 muerto)
12 en Cantabria
8 en Baleares
9 en Asturias
6 en Extremadura.
5 en Galicia
3 en Navarra
2 en Murcia
Hay algo más de 30 casos curados
Personlig kommentar: Undertegnde har haft en ide om en forårstur fra Lourdes i Frankrig langs Pyrenæerne til Oloron Saint Marie og direkte syd over Somportpasset og ned af bjergene langs Aragonfloden og videre mod Puente la Reina, men jeg må erkende, at jeg lige nu tror, at det er mere end tvivlsomt, at jeg kommer afsted. Der er heller ikke købt flybillet til Sydfrankrig endnu. Jeg har en udokumenteret fornemmelse af, at sandsynligheden for at Caminoruterne lukker helt ned, er rimelig stor.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar