lørdag den 14. marts 2020

Stop for al pilgrimsvandring !

Katedralen i Santiago er lukket, og det samme gælder pilgrimskontoret i Santiago, samt klostret i Roncesvalles, som er starten på Camino Frances.
Så lukkede Katedralen i Santiago indtil videre. Gæster bliver mødt med et skilt med denne tekst: AVISO: Acceso cerrado temporalmente a las visitas . Og i begyndelse af Camino Frances i ca 950 meters højde lige ved grænsen til Frankrig meddeler klostret i Roncesvalles, at herberget samt besøg i klostret er lukket indtil videre !
I dag kom der 0 pilgrimme ind til Santiago, og er der stadig nogen på pilgrimsstien, som ankommer og gerne vil have et compostella, skal pilgrimspasset (Credential) smides i en postkasse ved kontoret, hvorefter der bliver sendt et compostella til den adressen der opgives. Men ingen besøg ved Apostlen Jakobs grav i Katedralen.
Stop for al pilgrimsvandring - ikke bare i Spanien, men reelt i hele Europa betyder også, at der ikke er så mange nyheder at formidle her på siden. Pilgrimsstierne løber formentlig ingen steder, så på et eller andet tidspunkt sker, der forhåbentlig noget positivt igen. Postkassen her på www.jakobsvejen.dk - der er jakobsvejen@gmail.com er stadig åben, hvis du/I skulle have nogle spørgsmål, som du/I mener, at undertegnede kan besvare. Men indtil vi igen kan sige Buen Camino til hinanden ønskes alle med Franz af Assisis ord: Pace e Bene
Poul Erik Magnussen

1 kommentar: