onsdag den 4. marts 2020

Napoleonsruten åbner 1. april ????

De fleste pilgrimme, der begynder i Saint Jean Pied de Port, vil helst gå over Col de Lepoeder (1.430 meter), men det er farligt i forkert/dårligt vejr.
Igen i denne vinter har pilgrimsruten, den såkaldte Napoleonsrute, over Pyrenæerne via Col de Lepoeder fra Saint Jean Pied de Port (Frankrig) til Roncesvalles (Spanien) været lukket, sådan at myndighederne på begge sider af grænsen af sikkerhedsmæssige årsager har forbudt al vandring over 1.200 meter, og uddelt bødestraf til eventuelle vandrere. Her 1. april åbner ruten igen, men som i de seneste år, erklærer redningsmyndighederne på begge sider ruten for lukket, hvis vejrudsigter siger megen sne, tåge, storm - kort sagt for dårligt vejr til at komme sikkert over. Det betyder i givet fald, at man i stedet kan tage alternativruten via Valcarlos, der trods stigninger op og ned, holder sig under 1.200 meters højde. Det er altid en god ide at besøge pilgrimskontoret i Saint Jean Pied de Port inden opstigningen i Pyrenæerne. Her ved de besked om vejret, uddeler kort over ruten, ligesom du kan få andre gode råd med på vejen. Trods alle advarsler om vejret i Pyrenæerne må redningningsmandskab hvert år hente forkomne, tilskadekomne eller i værste fald døde pilgrimme ned.
Kommentar: Og det er faktisk rart at svare på spørgsmålet: Hvornår åbner Napoleonsuten ? efter at de fleste pilgrimshjemmesider de seneste dage kun har handlet om Coronavirus, ligesom jeg af trafikken her på www.jakobsvejen.dk kan se, at der igen er ved at være interesse for andet end Coronavirus. Senest gik jeg selv over Pyrenæerne, den 11. april 2018, på en dag, hvor Napoleonsruten var lukket, så jeg måtte tage - den iøvrigt flotte - alternativrute over Valcarlos. Du kan læse om min tur i 2018 her: http://www.jakobsvejen.dk/2018/05/camino-frances-800-km-pa-29-dage-april.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar