tirsdag den 10. marts 2020

Går al pilgrimsvandring i stå ?

Coronavirusset har lagt al pilgrimsvandring i Italien ned, og sikkerhedsvagter i Katedralen i Santiago skal nu sikre, at pilgrimmene ikke rører ved statuen af Apostlen Jakob.
Alle herberger på og langs de italienske pilgrimsveje er nu reelt lukket. Og i Santiago de Compostella fejres der stadig pilgrimsmesser i Katedralen, men alt er ikke som det plejer - og det er IKKE fordi, at messerne på grund af restaureringsarbejder i Katedralen er flyttet til andre kirker. Der gives ikke længere hånd ved fredshilsen, vievandet er væk, og de pilgrimme, der gerne vil besøge Apostlen Jakobs grav i selve katedralen, må ikke røre ved noget under besøget - skriver La Voz de Galicia her til morgen -, ligesom der - også i følge La Voz de Galicia - står sikkerhedsvagter overalt for at prøve at forhindre, at der spredes coronavirus. Pilgrimsforeningerne i Spanien, Las asociaciones del Camino de Santiago, har - i bløde vendinger - opfordret alle italienere og sydkoreanere om at blive væk fra Caminoen, så det store spørgsmål på mange pilgrimshjemmesider er nu: Skal - Skal Ikke ! Den kendsgerning, at også flere spanske pilgrimme stiller sig mere end tvivlende for at gå pilgrimsvandring nu ( se eventuelt www.gronze.com : https://www.gronze.com/foros/general/corona-virus , viser, at der under alle omstændigheder vil være væsentlig færre på Caminoen i den kommende tid end forventet, og at caminoerne (herbergerne langs ruterne) i Spanien i værste fald vil lukke helt ned.
Her på www.jakobsvejen.dk føler jeg ikke, at jeg har indsigt nok til at give nogen gode råd. Men jeg vil da gerne oplyse, at jeg selv har udsat beslutningen om forårets pilgrimsvandring indtil videre.
PS: I går kom der “kun” 75 pilgrimme ind til Santiago. Det laveste i marts i år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar