søndag den 8. marts 2020

Coronavirus lukker by i Rioja

Så kan Coronavirusset næsten ikke komme tættere på Caminoen, Camino Frances. Lille by lukket på grund af Coronavirus ca 20 km nord for Caminoen/Santo Domingo de la Calzada.
450 tilfælde af Coronavirus i Spanien, deraf 39 i Rioja, og heraf næsten alle tilfældende i den lille by Haro (12.000 indbyggere) kun 20 km nord for pilgrimsbyen Santo Domingo de la Calzada i Rioja på 2. etape efter Logrono på vej af Camino Frances mod Santiago, fremgår det af informationer fra de spanske myndigheder og nyhedsmedier lørdag eftermiddag og aften. Så her søndag morgen kan det allerede se anderledes ud.
Du kan læse mere om, hvordan det så ud i Spanien i går, og specielt i Rioja og ikke mindst i byen Hora, der nu er lukket næsten helt ned, fordi der her er den største samlede smitte i hele Spanien:
https://www.lavanguardia.com/vida/20200307/473996872447/haro-coronavirus-rioja-simon.html
Men som sagt; der kommer formentlig/desværre nye informationer i dag og de kommende dage, som meget vel kan betyde, at herberger begynder at lukke langs den franske rute, Camino franes fra Saint Jean Pied de Port til Santiago, og dermed i praksis lukke Caminoen ned, som det allerede er sket på italienske Via de Francigena, hvor alle herberger formelt er lukket i det meste af Norditalien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar