lørdag den 8. februar 2020

Vezelay-ruten: Ny hjemmeside

Vezelay-ruten eller Via Lemovicensis er en af middelalderruterne (jakobsvejene) gennem Frankrig mod Santiago de Compostella. Nu er der både en ny hjemmeside og en overnatningsguide at finde på nettet.
En af de første Caminoer/jakobsveje, der blev afmærket efter 2. Verdenskrig i Frankrig var Vezelay-ruten, der i middelalderen bar navnet Via Lemovicensis. Ruten er dog aldrig blevet lige så populær som Le Puy-ruten, og undertegnede erindrer fra min tur fra Le Puy i 2010, at to hollandske pilgrimme krydsede ind på Le Puy-ruten fra siden. De havde gået fra Vezelay, men fundet det alt for ensomt. De mødte ikke andre pilgrimme.
Nu skulle der være langt flere pilgrimme på ruten. Le Puy-ruten er blevet så populær, at man nærmest går i gåsegang ( se eventuelt min pilgrimsdagbog fra 2019: http://www.jakobsvejen.dk/2019/06/28-dage-pa-via-podiensis-mm-ca-760-km.html ), og det har givet flere lyst til at gå af de andre Caminoer/Jakobsveje i Frankrig - flest fra Arles og Vezelay, men også af ruten fra Paris. Nu er flere franske pilgrimsforeninger gået sammen og lavet en ny hjemmeside på flere sprog for ruten Vezelay til Saint Jean Pied de Port. Den kan ses her https://www.voiedevezelay.eu/fr/voie-de-vezelay ,
og linker du til tysk eller engelsk sprog er det også muligt at finde en overnatningsliste, som kan ses her på tysk:
https://www.voiedevezelay.eu/sites/default/files/inline-files/Infrastruktur-FR-Vezelay-SJPdP-DE-20200101.pdf
eller en fransk:
http://xacobeo.fr/ZE1.05.Vezelay_heb.htm
Den franske pilgrimsguide Miam miam dodo (Spise,spise,sove,sove)er stadig den mest fyldestgørende, når det gælder praktisk info, overnatning, butikker, vandposter m.m. Den kan købes via nettet eller bestilles hjem via den franske boghandel i København.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar