mandag den 17. februar 2020

Herbergs-hitliste fra 16 camino'er

Den spanske hjemmeside; www.gronze.com, har offentliggjort deres årlige herbergshitlister. Kirkelige (klostre, menigheder o. lign.) herberger dominerer listerne.
Den spanske hjemmeside www.gronze.com har de seneste 6 år lavet deres egen herbergs-hitliste på baggrund af de tilbagemeldinger, som de får fra hjemmesidens brugere. For 2019 er listen lavet på baggrund af over 23.000 tilbagemeldinger (recomendaciones). Der er flere nye herberger på listerne, der tæller såvel kommunale og private herberger, samt ikke mindst "kirkelige" herberger, der præger listerene i stort tal. Ved kirkelige herberger forsås Albergue parroquial (menighedsherberger), klostre, samt kristne pilgrimsforeninger.
Inden I får et link til alle listerne på de 16 jakobsveje i først og fremmest Spanien, men også for de mest benyttede jakobsveje i Frankrig og Portugal, får I lige min personlige kommentar med på vejen.
Jeg er ikke spor overrasket over, at det forholdsvis nye Albergue parroquial Santa María i Carrión de los Condes på Camino Frances topper listen, tværtimod. Stedet drives af de meget karismastiske augustiner-nonner med moder Elisabeth i spidsen. Jeg har overnattet der en enkelt gang og var, som de øvrige pilgrimme, meget begejstret, ligesom jeg, via pilgrimsvenner/bekendte, samt andre hjemmesider, kun hører lovord om herberget. Jeg er derimod forundret over, at tidligere top-liste herberger, som Padre Blas i Albergue parroquial Santa María i Fuenterroble de Salvatierra ( ca midtvejs på Via de la Plata), der har drevet herberg i snart 25 år og er en af dem, der tog initiativ til reetableringen af Via de las Plata ikke længere er på listen, ligesom Don Ernestos herberg Albergue La Cabaña del Abuelo Peuto i Güemes på Camino del Norte heller ikke er med.
Men her listerne, som I selv kan læse på link'et her: https://www.gronze.com/articulos/albergues-peregrinos-mejor-valorados-en-2019-19550
Og så fotos fra to af de absolutte mest populære herberger fra henholdvis Camino Frances og Camino Primitivo, nemlig Albergue parroquial Santa María i Carrión de los Condes og David Carricondos herberg Albergue de peregrinos de Bodenaya på Camino primitivo. David Carricondo siger iøvrigt selv, at han har ovennævnte Don Ernesto i Güemes som forbillede for sit herberg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar