mandag den 24. februar 2020

Desværre - Nej til stokke i fly i Spanien

Det ser ud til, at alle spanske lufthavne siger NEJ til vandrestokke i flykabiner. De skal indleveres som bagage.
Da jeg for få dage siden tjekkede ind i lufthavnen på Kanarieøen La Palma, hvor jeg havde været på Vulkanruten, så jeg en information lige foran sikkerhedskontrollen, som jeg havde hørt om, men ikke set selv. Desværre fik jeg ikke fotograferet plakaten, som IKKE var til at tage fejl af. Det er ikke tilladt at tage vandrestokken med gennem sikkerhedskontrollen i spanske lufthavne. De skal indleveres på forhånd som bagage. Meddelelsen var vist med tegninger, så der er næppe nogen undskyldning.
Jeg havde på forhånd kommet mine - iøvrigt nye - stokke med "flade" spidser i rygsækken, som var indleveret som bagage. Men troede faktisk at stokke - i hvert fald med flade spidser - var tilladt, men nej. Et par sylespidse højhælede sko går an, men ikke vandrestokke.
Jeg har tidligere hørt om pilgrimme med vandrestokke, der er blevet afvist i sikkerhedskontrollen i nogle lufthavne i Spanien, men fået lov i andre. Det ser ud til - men det er kvalificeret gæt fra min side - at der nu er kommet en ens holdning i hele Spanien, så vandrestokken altid skal gå i bagagerummet.
For nogle år siden ringede jeg til Københavns Lufthavn inden en tur på en af pilgrimsstierne og spurgte, om jeg måtte tage min den gang ene stok med i flyet. Jeg fik et IKKE svar. Det ved vi ikke, før vi ser den, lød svaret. Jeg indleverede rygsækken som bagage med stok.
Det hjælper nok ikke meget, at man som uforstående kan undre sig over, at så meget andet uden problemer kommer igennem sikkerhedskontrollen, og at det er svært at forestille sig en vandrestok med en lille flad spids som mordvåben.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar