lørdag den 22. februar 2020

Myldretid på Caminoen i maj-september

Pilgrimskontoret i Saint Jean Pied de Port oplyser, at der stadig går flest pilgrimme over Pyrenæerne i maj og september, men april og august følger lige efter.
Der offentliggøres ikke - mig bekendt - nogle sikre tal for, hvor de 2.615 danske pilgrimme, der i 2019 kom til Santiago og bad om et compostella begyndte deres pilgrimsfærd. Men meget tyder på, at en stor del - formentlig 677 - begynder deres tur eller passerer Saint Jean Pied de Port på vej til Santiago. På pilgrimskontoret i Saint Jean Pied de Port laver de statistik over antallet af besøg på kontoret, og i 2019 har 61.104 pilgrimme været i pilgrimsforeningen for at få stempler, rådgivning eller anden hjælp. Heraf var 677 danske.
Og langt de fleste pilgrimme besøger pilgrimskontoret i månederne september (11.064 ) og maj (10.358) stærkt efterfulgt af april (8.557) og august (8.363 ). Det er værd at bemærke, at der i de seneste år er sket en stagnation til let fald i maj, mens april er steget kraftigt i antal. Altså en forskydning mellem de to måneder.
Her statistikken taget fra pilgrimskontorets hjemmeside:
Der har de seneste år været meldt om fyldte/optagede herberger på nogle tidspunkter i maj og september på de første etaper af Camino Frances (Caminoen) over Pyrenæerne, og at det først begynder at flade ud et stykke efter Pamplona. Da jeg gik Camino Frances senest i april/maj 2018 gik jeg over Pyrenæerne i et hug, den 11. april. Jeg havde på intet tidspunkt problemer med at finde en seng, men der var rigtig mange pilgrimme både i Saint Jean Pied de Port og resten af vejen til Santiago. Du kan læse min pilgrimsdagbog fra 2018 her: http://www.jakobsvejen.dk/2018/05/camino-frances-800-km-pa-29-dage-april.html
Og danskerne på Caminoen. Ja, vi udgør kun en lille del af dem, der passerer Saint Jean Pied de Port. I fjor besøgte 677 pilgrimme med dansk pas pilgrimskontoret i Saint Jean Pied de Port. Her figuren med nationalitet, som ligeledes er hentet på pilgrimskontoret i Saint Jean Pied de Ports hjemmeside:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar