tirsdag den 30. juli 2019

På "Caminoen" med Skatteøen

Skatteøens forfatter Robert Louis Stevenson gik i 1878 med æsel over Centralmassivet i Frankrig fra Le Puy til Ales. Det er nu blevet Chemin de Stevenson GR 70 (Le-Puy-en-Velay → Alés).
De pilgrimme, der kan lide at gå i Frankrig, og som synes, at de lidt barske øde bjerge; Centralmassivet syd for Le Puy, er fantastiske, har nu mulighed for at tage 12-13 dages tur, i alt ca 272 km af et godt afmærket sti fra le-Puy en Velay til Alés, der ligger ca 90 km nord for Nimes. Turen går gennem nationalparken Parc Naturel Régional des Monts d'Ardèche og er - efter sigende - en smuk naturrute. Ruten er opkaldt efter Skatteøens forfatter, den dybt religiøse, Robert Louis Stevenson, der gik turen med æsel i 1878. Det har han skrevet en bog om, der foreligger i en dansk udgave: Vandringer med et æsel i Cevennerne.
Der er masser af hjælp/viden om ruten at hente på nettet. Ruten indgår i det franske Grandes Randonnées - system under nummeret GR70. Du kan bl.a. læse en del om ruten med praktiske råd på http://www.rando-hauteloire.fr/randos-itinerantes/chemin-de-stevenson-gr-70/ (Der også har en udgave på engelsk).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar