tirsdag den 9. juli 2019

Togbilletproblemer i Frankrig

SNCF (Det franske DSB) laver besparelser, der fører til kæmpekøer på mange togstationer og problemer for de rejsende.
SNCF har lukket billetsalget på mange togstationer, og SNCF svarer på kritikken fra mange rejsende, at billetterne nu skal købes via nettet. I følge den franske avis, Le monde, har det ført til lange køer på mange franske togstationer, ligesom rejsende klager over dårlig service hos SNCF. Læs artiklen i Le Monde her: https://www.lemonde.fr/economie/article/2019/07/08/entre-la-sncf-et-ses-clients-les-foyers-de-contestation-se-multiplient_5486704_3234.html
Kommentar: Næppe når jeg her på denne pilgrimshjemmeside at rose noget, før det ændres. Det gælder desværre også det franske DSB, SNCF, som jeg i nu næsten 25 år har brugt, når jeg skulle til og fra pilgrimsvandring i eller fra Frankrig. I billetlugerne - selv i forholdsvis små byer - har der - indtil for nylig - siddet en venlig mand eller dame, som hjalp den rejsende med ikke bare billet; men også rejserute m.m. I de senere år har den samme person på de mindre stationer ofte betjent både fløjten ved togafgang/billetluget, samt al information. Men en fysisk person til at hjælpe var der altså. Nu kan jeg læse i franske aviser, at det er ved at være slut. Her i begyndelsen af juli har SNCF lukket et hav af små billetluger ned - akkurat som i Danmark, hvor DSB-service reelt ikke længere er eksisterende, hvis man ikke er på nettet - som i øvrigt ofte er umuligt for mange at betjene.
Derfor følgende: De mange artikler her på siden om pilgrimsvandring i Frankrig, hvor togservice med SNCF er en væsentlig del, er IKKE opdateret med den serviceforringelse, som SNCF nu også praktiserer. (Og fotoet her er taget for kun 7 uger siden, hvor der stadig var god service hos SNCF. Pilgrimmene har netop forladt SNCF-toget mellem Lyon og Le Puy, hvor SNCF oven i købet havde ansat en kombineret togkontrollør og pilgrimshjælper, der uddelte bykort over Le Puy til de ca 40-50 pilgrimme, der var med toget. Og for en god ordens skyld. Det store flertal var franskmænd, så det var ikke mindst landets egne borgere, som blev serviceret.)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar