torsdag den 4. juli 2019

Via de la Plata: Alcuescar herberg lukket hele juli

Det er - på grund af varme - svært at gå Via de la Plata i juli og august. Og nu er et af de vigtige herberg tillige lukket hele juli.
Bedre sent end aldrig, lyder et motto, og det må man vel sige, når jeg her på www.jakobsvejen.dk først nu oplyser, at "Casa de la Misericordia - Acogida Cristiana de los Esclavos de María y de los Pobres" på Via de la Plata måske bedre kendt som klostret i Alcuescar er lukket hele juli. Alcuescar ligger ca 36 km efter romerbyen Mérida, hvor de fleste pilgrimme gør holdt. ( Ja, etaperne på Via de la Plata er temmelig lange).
Du kan læse mere om lukningen her på denne Via de La Plata-hjemmeside: https://viadelaplataelcamino.blogspot.com/2011/10/albergue-alcuescar.html
Via de la Plata er efter undertegnedes opfattelse en fantastisk pilgrimrute, men det er også en af de sværreste. Først og fremmest på grund af meget lange etaper uden bebyggelse og pausesteder. Samtidig har herbergerne langs ruten det med pludselig med at være lukkede. Derfor anbefaler jeg altid, at man ringer og sikrer sig, at der er et herberg efter 35-40 km, før man bevæger sig ud på dagens etape.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar