søndag den 28. juli 2019

"Pilgrimstyvebande" arresteret

Det spanske politi har optrævlet en tyvebande med mindst 12 medlemmer, som havde specialiseret sig i at stjæle fra pilgrimme på herberger om natten.
Mindst 108 tyverier har Det spanske Politi talt, at en tyvebande, der havde til huse i Bilbao, har lavet på pilgrimsherberger over store dele af Nordspanien. Fremgangsmåden var stort set hver gang den samme. Et bandemedlem indlogerede sig på herberget som pilgrim med rygsæk og det hele. Om natten, når det så ud som om alle sov, hjalp han flere fra banden ind i herberget, der så gik på jagt efter telefoner, penge og andet, hvorefter hele banden forsvandt, når eller hvis en pilgrim vågnede og råbte op.
Politiet har ved aktionen i Bilbaboe beslaglagt 66 mobiltelefoner, men der er formentlig stjålet langt flere, der blev solgt gennem en brugstingsforretning i Bilbao. Lederen af banden sidder nu i varetægtsfængsel, men politiet arbejder videre med sagen. Tyverierne har hovedsageligt fundet sted i Navarra, men også i Asturias, La Rioja, Burgos, León, Cantabria, Palencia, Pontevedra, Lugo og La Coruña.
Her et foto med stjålne mobiltelefoner kopieret fra avisen https://www.noticiasdenavarra.com/2019/07/26/sociedad/navarra/desmantelado-un-grupo-que-robaba-en-albergues-del-camino-de-santiago Og du kan læse mere detaljeret om tyvene i andre spanske aviser bl.a. via disse to link:
https://www.lne.es/sucesos/2019/07/26/desarticulan-banda-robaba-albergues-camino/2507526.html
https://navarra.elespanol.com/articulo/sucesos/robos-albergues-camino-santiago-sucesos/20190725095338280402.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar