onsdag den 3. april 2019

Hjælp til Variante Espiritual på Camino Portugues

3 etaper før Santiago på Camino Portugues er det muligt at forlænge pilgrimsturen via Variante Espiritual. Link til info om ruten nederst
Uanset hvilken af de portugisiske Santiago-ruter du vælger, den traditionelle centrale rute eller den mere og mere populære kystrute, rammer du knapt 65 km ( eller 3 etaper) før Santiago de Compostela byen Pontevedra. Og ca 3½ km efter Pontevedra før Alba(Pontevedra) går der en forholdsvis ny pilgrimssti mod havet (direkte vest). Pilgrimsstien hedder Variante Espiritual, fordi den sidste af minirutens tre etaper går langs eller på floden Arousa, hvor apostlen Jakob i følge legenden skulle være sejlet ind til Galiciens kyst og gået i land for snart 2.000 år siden og missioneret, inden han vente hjem til Jerusalem igen, hvor han blev halshugget i år 44.
Variante Espiritual er på knapt 70 km og rammmer Camino Portugues igen ca 24 km før Santiago 2½ km fra Padron, og 3 km fra klostret i Herbon, hvor det er muligt at overnatte. Klostret i Herbon har i indeværende pilgrimssæson (2019) åbnet her for få dage siden, den 1. april, og holder formentlig åbent til medio oktober. Men følg selv med.
Det er ikke for faste læsere af www.jakobsvejen.dk nogen nyhed, at undertegnede netop nu er på Camino Portugues langs kysten, og at jeg (hvis alt går vel) vil fortsætte af Variante Espiritual til Herbon og derfra til Santiago. Men da ruten stadig er forholdsvis ny går jeg en del på nettet for at finde info. Og - næsten som sædvanlig - er det tyskerne, der "hjælper". På tysksprogede hjemmesider har jeg fundet følgende link om denne variant.
https://www.depo.gal/es/o-camino-de-santiago/variante-espiritual-do-camino-portugues-polo-salnes
https://www.varianteespiritual.com/pt/
https://www.caminosantiago.org/cpperegrino/caminos/caminover.asp?CaminoId=86
Og hvis du skulle have lyst til at se lidt billeder fra klostret i Herbon er der en "reklame"film her:
http://www.turismo.gal/fotos/IMAGENES/FLASH/ARQUITECTURARELIGIOSANP/vr_61_herbon/index.html?fbclid=IwAR1h9XlRF67MwcYDTV1vz-szBwPI28zL61GAMnJja2-XeNiYBBo09lh2mYk
PS: Opdatering: Da jeg netop her i månedskiftet marts-april selv har gået den portugisiske kystrute og Variante Espiritual, har jeg lavet min egen lille pilgrimsdagbog, der kan ses her:
http://www.jakobsvejen.dk/2019/04/caminho-portugues-da-costa-og-variante.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar