mandag den 8. april 2019

Dagrygsække til pilgrimsmessen i Santiago ?

Lige nu er det muligt at have rygsækken med til pilgrimsmessen kl. 12.00, der indtil videre foregår i San Francisco kirken.
Jeg skal på tur med en mindre gruppe pilgrimme med bagetransport i maj, og jeg vil derfor gerne vide, om det er muligt at tage dagrygsækkene med til pilgrimsmessen i San Francisco kirken kl. 12.00, da vi ofte først kommer ind til Santiago umiddelbart før messen ?, lyder spørgsmålet fra en læser af www.jakobsvejen.dk.
Og svaret er - indtil videre - Ja. Jeg er lige hjemkommet fra en 11/12 dages pilgrimstur af Caminho Portugues da Costa og Variante Espiritual, og da jeg var til pilgrimmmesse her i lørdags kl. 12.00 "flød" San Francisco kirken i Santiago med alle typer rygsække - akkurat som til pilgrimesserne i Katedralen i "gamle dage".
Her på fotoet ved siden af fra i lørdags kan man se at flere pilgrimme har rygsækkene med på og ved bænkene i kirken. Men i øjeblikket kommer der "kun" ca 300 pilgrimme ind om dagen til Santiago, og selvom San Francisco var pænt fyldt (alle sidepladser optaget); var den ikke stuvende fuld, som katedralen var det begge gange (både i maj og i oktober), hvor jeg var til messe i fjor. Så alene af pladshensyn, når antallet af dagligt ankomne pilgrimme begynder at stige eksplosivt efter påskenat, kan der ske ændringer. Da spørgsmålet blev sendt her til www.jakobsvejen.dk inden jeg gik ind til Santiago for et par dage siden, spurgte jeg mig lidt omkring, da jeg ankom til Santiago denne gang, men ingen havde taget stilling til om den nuværende praksis med rygsække fortsatte. Og i øvrigt fortsætter "flytningen" af pilgrimmesserne fra Katedralen til San Franciscokirken indtil videre, idet arbejdet med restaureringen af den store middelalderkatedral er i fuld gang inde i selve kirkerummet. Det er muligt for pilgrimme at besøge gravkammeret i selve katedralen, men altså ingen messer.
Og så til nok en servicemeddelelse: Jeg vil en af dagene lægge en lille pilgrimsdagbog ud om min tur af Caminho Portugues da Costa og Variante Espiritual, der fandt sted her fra den 25. marts til 6. april inklusive rejsedage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar