mandag den 29. april 2019

Franske råd til "smertefri" pilgrimsvandring

Den franske pilgrimshjemmeside lepelerin.com har lavet et helt katalog om forebyggelse af fysiske skader på en længere pilgrimsvandring.
Frankrig er en vandrer/pilgrimsnation, hvor der er stor trafik med rygsække, både af pilgrimsstier og de mere traditionelle Grand Randonnee ruter fra omkring 1. maj til medio oktober. En af de mest læste pilgrimshjemmesider i Frankrig; le Pelerin, har lavet en større vejledning om hvordan man undgår skader, herunder vabler, og hvad man kan gøre, hvis uheldet er ude. Du kan læse rådgivningen her:
https://www.lepelerin.com/pelerinages/sante-trousse-a-pharmacie/
Jeg vil dog komme med en enkelt kommentar. Der er ikke enighed på alle hjemmesider om, hvordan man behandler vabler, der har vist sig. Den franske hjemmeside foreslår, at man om aftenen stikker hul i vablen kommer en lille tråd igennem, så alt vand/vædske løber ud, og at man derefter påsætter compeed. Nogle mener - som denne franske hjemmeside - at det er det bedste, man kan gøre. Men andre mener, at det er den sikre vej til betændelse i vablen/ved vablen, og andre igen, at det er svært at få compeed'en til at sidde fast, når man fortsætter med at gå, så hulet/såret efter en vabel med compeed bliver meget større og mere smertefuld. Så hver pilgrim må - desværre - finde sit eget system. Men alle de tiltag, der foreslås på overnævnte side for at undgå vabler, er der nogenlunde enighed om mellem erfarne pilgrimme.
PS: Siden er på fransk, men er nogenlunde forståelig i en googleoversættelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar