lørdag den 27. april 2019

Alternativ start på Camino Portugues (Via Portugal Nascente)

Afmærket pilgrimsrute til Camino Portugues fra Evora til Crato, der løber parallelt med turen fra Lissabon og nordpå.
De fleste pilgrimme, der går af Camino Portugues, begynder deres pilgrimsfærd i Porto, hvorfra der "kun" er mellem ca 225 km til 310 km til santiago - alt efter hvilken af de efterhånden mange ruter man vælger at gå. Men nogle begynder i Lissabon, og her er der på store strækninger mellem Lissabon og Porto -også hvis man vælger afstikkeren over Fatima - megen asfalt og mange biler. Nu har en spansk pilgrim, der kalder sig Free Cat, lagt en rutebeskrivelse af en del af denne rute Via Portugal Nascente ud på nettet. Selv beskriver han ruten sådan:
Via Portugal Nascente har meget lighed med Vía de la Plata, i det mindste er dets første etaper en lille kopi af Extremadura græsgange. Gårde med kvæg, eg og korkræer, åbne og lukke porte, plantager af vinmarker og oliventræer. På grund af varme anbefales det IKKE at gå denne rute i sommermånederne.
Jeg kender ikke andet til ruten end jeg har læst mig til. Du kan læse hans beskrivelse af ruten med etapeinddeling her: https://vpn2019.home.blog/ , ligesom der er en detaljeret beskrivelse af hele ruten her: https://www.vialusitana.org/2018/05/via-portugal-nascente/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar