lørdag den 27. oktober 2018

Den portugiske kystrute vokser mest

Antallet af pilgrimme, der går fra Porto langs kysten til Santiago, er fordoblet på et år. Ruten er blevet meget populær.
Samlet vokser interesseren for at gå pilgrimsvandring i Spanien fortsat med flere tusind om året, så pilgrimskontoret i Santiago ved årets udgang når at tælle over 320.000 pilgrimme i år mod 300.000 i fjor. Men det er langt fra alle ruter, der har vokseværk. Den mest populære af de nyere reetablerede pilgrimsstier mod Santiago er helt klart Den portugiske Kystrute fra Porto over A Guarda, Baiona, Nigrán og Vigo, inden den støder sammen med den "traditionelle" rute i Redondela.
I fjor (2017) blev der ialt talt 6.770 pilgrimme, og nu oplyser den spanske hjemmeside, Mundicamino.com, at man forleden allerede var oppe på 12.820 indtil nu i år, og at man forventer over 13.000 inden årets udgang Det har - i følge samme hjemmeside - fået borgmesteren i Vigo til at love, at der inden næste sæson, i 2019, vil være et nyt kommunalt herberg klar i Vigo med plads til 90 pilgrimme. Så det går virkelig stærkt på den rute.
Det er i øvrigt muligt at "flakse" lidt mellem Den portugiske Centralrute og Kystruten, hvilket undertegnede uforvarende kom til i 2016, hvor jeg begyndte på Kystruten, gik til Centralruten, hvor jeg havde været tidligere, og - uden at jeg ved hvordan - endte på kystruten igen. Dernæst går der "Den spirituelle Rute", som direkte forbinder de to ruter. Kystruten og Centralruten løber parrallet - flere steder med kun få kilometer imellem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar