torsdag den 11. oktober 2018

Den lille spanske bjergrute, San Salvador

Det er muligt at planlægge sin egen pilgrimsrute til Santiago af flere forskellige pilgrimsruter.
San Salvador er en middelalderlig pilgrimsrute, der følger - sådan nogenlunde - den sidste del af den gamle romerske vej Via de la Plata, der går fra fra Leon til Oviedo. Da muslimerne indvaderede den kristne Iberiske Halvø fra år 711 og frem, blev mange kristne relikvier i hast flyttet til det eneste ikke muslimske område Asturien (Asturias), hvor de blev opbevaret i Katedralen i hovedstaden og kongebyen Oviedo. Det er den lille pilgrimrute, San Salvador, fra Leon til Oviedo, der nu er retableret med herberger og afmærkning. Den tager ca 5 dage at gå, og i Oviedo kan man så skifte til Camino Primitivo og fortsætte til Santiago. Ruten er en bjergrute med mange op og nedstigninger, og den minder på mange måder ren naturmæssigt om Camino Primitivo.
Undertegnede er netop vendt hjem efter en tur fra Leon til Oviedo, herfra af Camino Primitivo til Lugo, herfra over Friol til Sabrado på Camino del Norte, og igen herfra til Camino France til Santiago, ialt 18 dage på pilgrimsstier. Jeg vender en af de nærmeste dage tilbage her på www.jakobsvejen.dk med en dagbog med mine erfaringer fra denne rundtur. Transporten - til og fra Caminoen - var rimelig nem, en rundtursbillet med Iberia fra København-Barcelone-Leon, og hjem igen Santiago-Madrid-København.
Her et foto fra Leon tidlig morgen, den 21. september i år, hvor pilgrimsvejene skilles, og hvor strømmen primært gik direkte af Camino Frances mod Santiago, men dog et lille antal pilgrimme valgte at gå langs floden, Rio Bernesga, mod Oviedo.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar