onsdag den 18. april 2018

Overnatning i Tui på Camino Portugues

Camino Portugues er blevet et reelt alternativ til Camino Frances, og fra Tui er herbergerne ofte temmelig fyldte.
Camino Portugues med sine "kun" ca 235 km fra Porto og "kun" ca 115 km fra Tui har i dag - sådan føles det - lige så meget trængsel som Camino Frances. I fjor (2018) kom 180.738 ind til Santiago af Camino Frances Der kom 59.235 af Camino Portugues, hvoraf 22.335 begyndte turen i Porto , mens 20.139 gik fra Tui. Og ser man på de øvrige startbyer i statistikken fra pilgrimskontoret i Santiago er der en tydelig tendens til, at pilgrimme på Camino Portugues går væsentlig færre kilometer for at nå Santiago end pilgrimmene af Camino Frances. Det betyder, at fornemmelsen af fyldte pilgrimsstier og herberger er stort set den samme på de to ruter. Derfor følgende råd til dem, der begynder deres pilgrimsfærd i Tui ca 115 km før Santiago, og som er grænseby til Portugal. Det billigste og største herberg i byen, Albergue de peregrinos de Tui med plads til 36 pilgrimme tager kun imod pilgrimme, der har gået mindst en etape fra Portugal. Dette står højt og tydeligt på døren ind til herberget: En temporada alta tienen priporidad los peregrinos que llegan desde Portugal.
Der findes 4 andre herberger i byen - alle private til ca 12 Euro for en seng (altså dobbelt pris af det officielle herberg, som ligger i det tidligere menighedshus). I alle private herberger kan du booke en seng i forvejen, hvilket jeg kun kan anbefale, hvis du har Tui som startby.
Jeg har selv, den ene af de to gange, jeg har gået Camino Portugues set en meget skrap spansk herbergsmutter i Albergue de peregrinos de Tui smide en større gruppe spanske pilgrimme ud, fordi de ikke kunne fremvise pilgrimspas med stempler fra Portugal. Og her blev der ikke gjort forskel på spaniere og - ikke spaniere. Jeg havde mange stempler i passet og blev budt varmt velkommen. De afviste spaniere var rimelig forbavsede: Sådan er det ikke i Sarria på Camino Frances ca 110 km før Santiago. Lige lidt hjalp det. De måtte på et af det for dem "dyre herberger" for at finde en seng.
Her et foto fra den sidste portugisiske by, Valenca do Minho, på Camino Portugues før grænsebroen til Spanien. Valença do Minho har i øvrigt et kæmpe herberg Albergue de peregrinos São Teotónio ( over 80 pladser). Det er donativo (betaling efter hvad man synes). Herberget ligger ca ½ times gang (tilbage af Caminoen til Portugal) fra centrum af Tui.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar