søndag den 22. april 2018

Fra Lourdes til Saint Jean Pied de Port

Der er pilgrimsvej fra Oloron Saint Marie til både turen over Somportpasset, samt direkte til Camino Frances over Rolandspasset (Saint Jean Pied de Port til Roncesvalles.)
Jeg vil gerne begynde min pilgrimsvej i Lourdes. Er det muligt at fortsætte derfra til Saint Jean Pied de Port og gå Caminoen ? lyder spørgsmålet. Svaret er Ja. Hvis man begynder sin pilgrimsvandring i Lourdes går man først til Oloron-Sainte-Marie af den franske vandrerure GR78 (Voie des Piémonts) ( ialt ca 70 km) her etapeforslag på 3 dage:
1) Lourdes til Lestelle-Bétharram (i alt 16 km)
Ruten går gennem Rieulhes (8km) og Saint-Pé-de-Bigorre (2km)
Der er pilgrimsovernatning på Accueil Notre Dame
2) Lestelle-Bétharram til Arudy (27km)
Pilgrimsti gennem Asson (7km), Brugge (5.5km), Mifaget (3km) og Sainte-Colome (8.5km)
Arudy er en omvej uden for ruten, men her er der et menighedsherberg.
3) Arudy til Oloron-Sainte-Marie (26.5km)
Du går gennem Buzy (7.5 km), Ogeu-les-Bains (4 km) og Ferme Bordes (3,5 km)
Glimrende herberg i Oloron på Le Relais du Bastet.
Herfra er der to muligheder mod Camino Frances. Jeg har kun gået den ene, nemlig over Somportpasset, som jeg varmt kan anbefale. Over Somportpasset går ruten af Camino Aragones for senere at nå Camino Frances ved Puente la Reina ca 700 km før Santiago. Men da der spørges til vejen mod Saint Jean Pied de Port har jeg fundet informationerne frem til denne rute, hvor af jeg kun selv har gået de sidste ca 12 km af GR65.
Der er ialt 87 km fra Oloron-Sainte-Marie til Saint Jean Pied de Port ( 3 eller 4 dage); Og de kan deles på denne måde med en lidt lang etape midtvejs.
1) Oloron-Sainte-Marie til l'Hopital-Saint-Blaise (23,5 km)
Ruten går gennem Moumour (5.5km), Orin (5km), Aren (3.5km) og Préchacq-Josbaig (1,5km)
Her kan man, hvis man vil gå direkte vest om ramme GR-65 ( Le Puy-Ruten), i Navarrenx og så følge den 87 km til Saint Jean Pied de Port.
Men fortsætter man den direkte vej er der pilgrimsherberg i l'Hopital-Saint-Blaise i Gite Pelerin
2) Meget lang etape: L'Hopital-Saint-Blaise til Saint-Just-Ibarre (40 km)
Men med mange pausesteder undervejs. Etapen går gennem Capdepont (5.5km), Algare (5.5km), Mauléon-Licharre (6.5km), Garindein (3km), Landrania (4.5km), Ordiarp (2km), Orgambidea (2km) og Evhartsia )
Pilgrimsovernatning mulig i Gite Etxezaharreta. det er muligt at dele etapen i to, idet der også er overnatning i Mauléon-Licharre efter 17,5 km.
3) Saint-Just-Ibarre til Saint-Jean-Pied-de-Port (23.5km)
Her går du til Plazagaina (1,5 km), Ibarolle (2,5 km) og rammer GR-65 , som du følger det sidste (11,5 km) via Saint-Jean-le-Vieux, der ligger få kilometer før Saint Jean Pied de Port.
Her et foto af en pilgrim, der går ind i Saint Jean Pied de Port af GR65. Samme port som middelalderpilgrimmene passerede, når de på deres vej fra størstedelen af Europa endelig nåede Pyrenæerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar