tirsdag den 12. marts 2024

Via de la Plata: Nok et herberg lukker

Nok en herbergslukning mellem Salamanca og Zamora. Det kan se ud som om, at de "mange" herbergslukninger på første halvdel af Via de la Plata smitter af på starten af 2. halvdel.

Her på jakobsvejen.dk har der i de seneste måneder været en del spørgsmål til Via de la Plata, og mit svar er  stort set det samme. En fantastisk rute med - desværre - meget lange etaper. Og her, hvor forårssæsonen  nærmer sig, ser det desværre ud til at blive endnu sværere. I følge www.gronze.com har endnu en lille by, Villanueva de Campean, der ligger mellem El Cubo del Vino og Zamora, lukket mere eller mindre helt ned. Tidligere var der to herberger, nu lukker det sidste, samt byens bar/restaurant, også ned. Så ingen sovemulighed eller barpause de ca 32 kilometer, der er mellem El Cubo og Zamora. I forvejen lukkede herberget i Urbanizacion El Chinarral mellem Salamanca og El Cubo ned for få år siden, så der nu kun et en herbergsmulighed ( Calzada de Valduncial) på den ca 37 kilometer lange tur mellem Salamanca og  El Cubo, men den er der heldigvis stadigvæk.  Så de første knapt 70 kilometer mellem Salamanca og Zamora kan nu deles i to små og en længere etape, hvor der på den lange etape skal bæres meget vand og eventuel proviant.

Anbefalingen herfra er derfor stadig den samme: Via de la Plata er en fantastisk rute. Men den kræver mere kondition og planlægning end på de mere "befolkede" caminoer. Så det er måske en god ide at få lidt erfaring fra andre caminoer først.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar