onsdag den 27. marts 2024

Camino Frances: Sne flere steder på ruten

OPDATERING, 2. april kl. 18,41. Napoleonsruten er - grundet vejr - lukket indtil videre.  Følg selv med - evt. via pilgrimskontoret i Saint Jean Pied de Port.

Herunder oprindelig historie fra 27. marts

1. april åbner Napoleonsruten formelt, hvis altså vejret tillader det. Og det har de seneste år været startskuddet til "højsæson på Caminoen". Og i år hvor påskeferien i det sydlige Europa begynder samtidigt, vil der givet være mange, der har planlagt en tur ad "Caminoen". Men de der allerede er begyndt her ultimo marts,  melder om sne flere steder. I går blev der målt 20 centimeter sne i Romcesvalles, der ligger i ca 950 meters højde. På Napoleonsruten er højeste punkt ( Col Lepoeder) i ca 1430 meters  højde, så her er der givet mere sne, hvilket gør det nærmest umuligt at gå den vej.

Her fotos fra snevejret i de eneste dage på sydsiden af Pyrenæerne i Navarra i Spanien. https://www.noticiasdenavarra.com/fotos/general/navarra/2024/03/26/fotos-nevada-norte-navarra-martes-8046275.html

Og her nok en gang adressen på pilgrimnskontoret i Saint Jean Pied de Port, som det er en rigtig god ide at besøge, før opstigningen i Pyrenæerne: 39 Rue de La Citadelle ;  64420 Saint Jean Pied de Port.

PS: Skulle pilgrimskontoret og redningsmyndighederne i Pyrenæerne fraråde al gang ad Napoleonsruten, er Valcarlosruten altså slet ikke så dårligt et alternativ. Her er der samtidig mulighed for en god lang pause på baren i Valcarlos inden turen op. Højeste punkt på Valcarlos-ruten er 1057 meter - altså væsentlig lavere end turen ad Napolensruten. Og der er ingen tvivl om, at  turen over Puerto de Lbaneta (Rolandspasset) var den tur middelalderpilgrimmen gik - altså den historiske Sankt Jakobs- rute mellem Frankrig og Spanien.


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar