fredag den 15. marts 2024

Camino Frances: Nu direkte bus: Pamplona-Saint Jean Pied de Port

Rejsen til Caminoen: Det er nu muligt at flyve til Madrid eller Barcelona og tage et hurtigtog til Pamplona og derfra med bus til Saint Jean Pied de Port.

Fra den 25. marts i år vil der være en direkte bus hver dag fra Pamplona til Saint Jean Pied de Port. Se den spanske meddelelse:

El autobús Alsa entre Pamplona y Saint-Jean-Pied-de-Port empieza a dar servicio el 25 de marzo. Salida: 12:00 Llegada: 13:45.

Rejser man til "Camino Frances" fra Danmark har det indtil nu været almindeligt/det nemmeste at tage fly til Paris eller Geneve og derfra fortsætte med hurtigttog (TGV) til Bayonne og videre med lokaltog eller bus til Saint Jean Pie de Port.  Men ovenstående meddelelse kombineret med, at Spanien også har fået hurtigtog giver flere muligheder. Et hurtigttog fra Madrid til Pamplona tager ca 2 timer og fra Barcelona ca 4 timer. 

Et eksempel: Med morgenfly fra København til Barcelona og hurtigtog derfra er man i Pamplona sen eftermiddag. Hvorefter man kan starte sin Caminotur fra Pamplona eller efter en overnatning tage den direkte bus (Alsa) til Saint Jean Pied de Port og begynde der.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar