torsdag den 7. marts 2024

Camino de Santiago: Stadig mange vinterpilgrimme

37 danskere har - indtil nu i år - gået ind i Santiago. Samlet har antallet af santiagopilgrimme i de tre vintermåneder passeret 9.000.

I december gik over 3.400 pilgrimme ind  Santiago, men rekorden fra året før (2022), hvor der samlet blev registreret næsten 4.700 decemberpilgrimme, blev ikke slået. I januar og februar i år blev det til lige godt 6.000 pilgrimme tilsammen ( over 1.000 mere end de samme måneder i fjor). Men det skal med i billedet, at langt de fleste vinterpilgrimme begynder deres tur meget tæt på Santiago. I januar og februar har ca 400 pilgrimme dog begyndt deres tur før Pyrenæerne (primært fra Saint Jean Pied de Port, mens et fåtal  pilgrimme er begyndt i Lourdes (10) eller Le Puy en Velay (18),  og antallet af pilgrimme, der tager turen fra Roncesvalles, Pamplona, Madrid, Sevilla eller Fatima skal tælles i over 100. Men det er altså stadig et mindretal, der tager den helt lange tur om vinteren. 

Og i modsætning til resten af året er mændene  i stort flertal om vinteren, hvor kvinderne på årsbasis - i de seneste år - har været i flertal. Vinterpilgrimmen er samlet set forholdsvis yngre og af hankøn.

Pilgrimskontoret i Santiago oplyser, at 37 af de 6.107 pilgrimme, der er kommet til Santiago indtil nu i 2024, er danskere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar