søndag den 2. april 2023

Messer i Santiago er noget særligt

I marts begyndte antallet af pilgrimme, der ankommer til Santiago, at stige kraftigt, og det betyder også flere kirkelige tilbud - ikke mindst messer. De vil i løbet af sommerhalvåret  blive på flere forskellige sprog, og de er sammen med de mange nationaliteter i byen med til at gøre Santiago til noget særligt.  Her nederst en "reklame" for Father Manuel og hans engelske messe.

Ultimo marts kom jeg til Santiago på min første spanske pilgrimsvandring i år - i  ugen op til "den hellige uge" - i Danmark ofte kaldt den stille uge - fra Palmesøndag til og med Påskenat og Påskedag. Der var rigtig mange spanske skoleklasser på pilgrimstur - primært fra Sarria til Santiago, hvilket satte sit præg på såvel de sidste 5 etaper af Camino Frances, som Santiago efter ankomsten, samt de store pilgrimsmesser i katedralen, der i stor udstrækning blev holdt på ungdommens præmisser -  Og Botafumeiro, som det store røgelskar i Katedralen hededer, var selvfølgelig i brug. (Her et foto fra den 29. marts)


Men ved siden af de store og ofte lidt støjende kirkelige begivenheder i Santiago er der mange mere intime hellige messer - på flere forskellige sprog, dog ikke dansk  - , hvor der er mulighed for ro og omtanke. Tid og Sted kan man få informationer om på Pilgrimscentret i Rúa Carretas nr. 33. Samme sted er der et lille pilgrimskapel, hvor der hver dag ( pt. kl. 10.30 ) læses messe på engelsk af den meget karismatiske præst, father Manuel (af engelsktalende kaldt Manny), der er god til at samle engelsktalende pilgrimme efter endt pilgrimsvandring under sloganet: Det er først efter din tur til Santiago, at den egentlige "pilgrimsvandring" begynder.  Bagefter er der cafe-besøg for de af messedeltagerne, der har lyst til en uformel snak, efterfølgende (Her et foto fra den 30. marts i år)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar