søndag den 30. april 2023

Bagagetransport på Caminoen 2023

Der er flere muligheder for bagagetransport på Camino Frances og Camino Portugues. Herunder en liste, som ovenikøbet ikke er fyldestgørende.

Jeg er ikke sikker på, at jeg kan klare turen til Santiago med rygsæk på hver eneste dag. Kan man få transporteret bagagen (rygsækken) fra sted til sted, lyder spørgsmålet. Og svaret er Ja, der er endda flere selskaber at vælge imellem. Nederst et udpluk, som jeg har fundet frem til, og bemærk, at nogle servicere flere ruter, andre har specialiseret sig i en af dem eller en bestemt stækning.

NB: Jeg har kun selv prøvet rygsæktransport på een etape af Camino France (ikke andre ruter eller etaper), så jeg har ingen erfaringer fra andre steder. Ligesom jeg kun har prøvet et eneste selskab (Jacotrans), og  derfor ikke erfaringer med nogle af de andre. ALTSÅ her kun en liste. I må selv prøve jer frem, men først min egen oplevelse.

Her i år i marts i år på Camino Frances mellem Villafranca de Bierzo og o Cebreiro, som jeg har gået næsten et utal af gange, så højdekurven lidt for anstrengende ud for mine gamle knæ - Også selvom man som undertegnede går ad cykelruten det mindre stykke op mod La Faba (og drejer ind på selve Caminoen ved la Faba igen) for at "flade ruten lidt ud". Alle gode/dårlige undskyldninger for rygsæktransport var altså på plads.  OG det var meget nemt: 

På overnatningsstedet i Villa Franca fik jeg udleveret kuvert til Jacotrans. Heri blev lagt 7 euro i kontanter. Udenpå på kuverten, der blev bundet fast i toppen af rygsækken, skrev jeg navnet på en butik med overnatningssted i o Cebreio. Mit overnatningssted i Villafranca ringede til Jacotrans uden besvær. Rygsækken blev stillet i gangen om morgenen. Og da jeg senere på dagen ankom i forholdvis fin form op ad bjerget efter 28 km med en stigning på over 800 meter, hvoraf de sidste 700 er ret så stejle, kunne jeg uden besvær hente min rygsæk, hvor jeg havde ønsket det. Det var meget nemt. Men som sagt: Ingen garanti til andre. Personligt gør jeg det gerne en gang til, hvis jeg får brug for det.

Her en ufyldestgørende liste med rygsæktransport: 

https://www.elcaminoconcorreos.com/en/rucksack-transfer

https://www.jacotrans.es/tag/backpack-transport-in-the-camino-de-santiago/

https://caminofacil.net/en/

https://tuitrans.com/?lang=en

https://www.expressbourricot.com/luggage-transport/

 Ingen kommentarer:

Send en kommentar