onsdag den 29. marts 2023

Herberg/overnatning på Camino Frances - nok en gang.

1. April er højsæson for genåbning af herberg på Camino Frances ( Saint Jean Pied de Port til Santiago de Compostela) efter vinterpausen.

1. april åbner Napoleonsruten over Pyrenæerne (hvis vejret tillader det) og i de senere år begynder stadig flere pilgrimme deres tur ad Camino Frances primo april, inden det store ryk for alvor begynder i maj. 1. april er også blevet åbningsdatoen for mange herberger/overnatningssteder efter vinterpausen langs hele Camino Frances. Der findes efterhånden mange hjemmesider med herbergslister, ligesom rigtig mange efterhånden kan reserveres via booking.com. Nogle - ikke så mange -  non-profit-herberger modtager også reservationer (bl.a. klostret i Roncesvalles), hvor maj og september ofte er så fyldt, at der ikke er plads til alle pilgrimmene, der sendes videre med taxi og andet. 

Mit bedste bud på en hjemmeside med informationer om overnatningsmuligheder på Camino Frances er stadig www.gronze.com . Jeg har dog opdaget her i tiden efter Covid19 pandemien, (hvor stort set alt lukkede ned), at mange private herberger, pensioner, hoteller og. lign, hvor de lever (levede) af pilgrimme, er betydelig flinkere til at informere www.gronze.com, når de åbner, end hvis de lukker helt ned. 

Er du i tvivl, når du står om morgenen med rygsækken på og skal ud på dagens etape, kan du altid ringe næste overnatningssted op (telefonnummer på www.gronze.com) og sikre dig, at der er en seng, når du kommer frem.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar