mandag den 20. marts 2023

Portugués de la Costa uden bådfart

Er der broer, så det ikke er nødvendigt med færger på Den portugisiske Kystrute ?, lyder spørgsmålet. Og svaret er Ja.  Færgen eller taxibådene på grænsefloden Mino mellem Caminha  (Portugal) og A Guarda (Spanien) er den mest benyttede transport for pilgrimme på kystruten. Men det er også muligt at gå langs floden i stedet -  a) man kan  følge Mino Floden ad afmærket sti til Valenca og Centralruten (Ca 30 km med pausesteder undervejs. Der er dog meldinger om, at ruten hele vejen til Valenca bliver brugt så lidt nu, at den er delvis vokset til. Det skulle dog ikke gælde de første ca 11 km.).  b) Alternativt kan man gå langs Mino floden  de ca 11 km til Vila Nova de Cerveira, og der passerer broen over floden til Spanien og fortsætte langs floden på den spanske side til A Guarda ( ca 17 km) og fortsætte ad kystruten via Vigo og først møde Centralruten i Redondela. 

I Redondela er det i øvrigt  muligt nok en gang at gå langs kysten ad Variante Espiritual, hvor den sidste etape ligeledes kan klares enten med båd ad Ulla-floden eller ad afmærket sti langs floden. 

Du kan se mere om bådfarten mellem Portugal og Spanien her:  http://www.jakobsvejen.dk/2022/12/portugisiske-kystrute-permanent-bad.html

samt info om Variante Espiritual her: 

http://www.jakobsvejen.dk/2020/01/variante-espiritual-hvor-mange.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar