onsdag den 8. marts 2023

Nok en pilgrim reddet ned fra Pyrenæerne

En 55 årige ikke-spansk pilgrim blev i går eftermiddag reddet ned fra Pyrenæerne på Valcarlos-ruten mellem Saint Jean Pied de Port. 

En 55 årige pilgrim, der gik fra Saint Jean Pied de Port i går morges mod Roncesvalles via Valcarlos, ringede 112 ved 14-tiden , da han for vild i sneen og ikke vidst, hvor han var. Det tog de spanske redningsfolk flere timer at finde frem til pilgrimmen, der havde mere end svært ved at fortælle, hvor han var, ligesom han på engelsk oplyste, at han ikke havde internetforbindelse.  

De spanske Bomberos fandt ham først senere på eftermiddagen ca 4-5 km efter Valcarlos ved Gainekoleta tæt på  landevejen N-135 og grænsen mellem Frankrig og Spanien, hvor både landevejen og pilgrimsstien for alvor begynder at stige. Området er dækket af træer, og pilgrimsstien går på dette stykke parallelt med landevejen med højst ca 2-300 meter imellem , så der har virkelig været meget sne, hvis det har været svært at orientere sig. Du kan læse hele historien i lokalavisen, Diario de Navarra her: 

https://amp.diariodenavarra.es/noticias/navarra/sanguesa-merindad/2023/03/07/localizado-peregrino-amplio-despliegue-busqueda-valcarlos-560695-1010.html


Ingen kommentarer:

Send en kommentar