tirsdag den 27. september 2022

"Ny" kort kystrute til Santiago

Muros - Santiago er med sine under 100 km fordelt på 11 meget små etaper blevet et nyt alternativ eller måske rettere en ekstra mulighed, når turen til Fisterra er prøvet. Ruten hedder også Camino de Santiago de la ria Muros-Noia.

Muros ligger ved kysten syd for Fisterra, og pilgrimsruten derfra er - med sin opdeling i mange etaper - blevet en mulighed på linje med Camino Ingles, samt turen via Fistrra- Muxia - enten som en ekstratur når Santiago er nået eller som en mulighed for dem, der af den ene eller anden grund ikke har lysten/kræfterne til at gå en længere Camino. Med sine 95,8 km er den faktisk kortere end både turen af den engelske rute, Camino Ingles, og Fisterra-Muxia.  I følge pilgrimskontoret i Santiagos statistiske overforsigt for august i år, kom der 530 pilgrimme ind i løbet af august og bad om et Compostela efter at have gået Camino de Santiago de la ria Muros-Noia. Så der er altså pilgrimsliv på ruten.

Her et eksempel på etaper, som i realiteten - for de fleste pilgrimme - kan gås på fra en time til meget få timer dagligt. det er selvfølgelig muligt at gå flere etaper om dagen.

1: Muros - Esteiro (14 km)

2: Esteiro - Cruceiro de Roo (8.5 km)
3: Cruceiro de Roo - Serra de Outes (3.5 km)
4: Serra de Outes - Noia (14.8 km)
5: Porto do Son - Portosin (8 km)
6: Portosin - Noia (7.7 km)
7: Noia - San Xusto (8.9 km)
8: San Xusto - Urdilde (9.3 km)
9: Urdilde - Alqueidón (5.5 km)
10: Alqueidón - Bertamiráns (2.7 km)
11: Bertamiráns - Santiago de Compostela (12.9 km)

Du kan læse mere om denne rute her: 

https://vivecamino.com/camino-de-santiago-de-la-ria-muos-noia-no-761/

Og her

https://caminoriamurosnoia.gal/itinerario/tramos/#muros

Ingen kommentarer:

Send en kommentar