torsdag den 8. september 2022

Alternativ rute fra Sarria til Santiago

Camino Frances i august i år: Over 40.000 pilgrimme passerede i  - eller (27.123) begyndte deres pilgrimsfærd - i Sarria knapt 115  km før Santiago. Nu foreslår www.gronze.com, at de pilgrimme, der synes, at det "bare er for mange" tager en alternativ rute fra Sarria mod Santiago.

Selvom antallet af pilgrimme, der dagligt kommer ind til Santiago her i september, er ca halveret med mellem 1.000 og 1.500 pilgrimme i forhold til augusts næsten 3.000 daglige pilgrimme i gennemsnit, er der stadig mange pilgrimme på Camino Frances, og allerflest på de sidste ca 115 km fra Sarria. I går kom der 2028 pilgrimme ind til Santiago, og langt størstedelen kom ind via Camino Frances og dermed gennem eller fra Sarria. Det har fået den spanske hjemmeside www.gronze.com til at foreslå de pilgrimme, der bare synes "at det er alt for mange" til at gå en anden vej fra Sarria, nemlig en kombination af den såkaldte vinterrute og Via de la Plata.  Det er www.gronze.com's pilgrimsekspert, journalist Anton Pombo, der står bag artiklen. Jeg vedhæfter et link nederst på siden, samt et kort fra www.gronze.com.

Vinterruten, Camino Inverno, er i forvejen en alternativ - og forholdsvis nyetableret - rute fra Camino Frances med udspring i Ponferrada. Der var op til etablereringen - og "den officielle" anerkendelse som pilgrimsvej - en diskussion i spanske aviser og på spanske hjemmesider af den historiske berettigelse af vinterruten, men "de spanske pilgrimshistorikere" fandt beskrivelser af ruten fra middelalderen, hvor pilgrimme - forholdsvis få gange - har gået den vej til eller fra Santiago, når bjergene ved o Cebreio var så dækket af sne, at de var vanskeligt passable. 

Den vej www.gronze.com nu foreslår som alternativ til Camino Frances fra Sarria betyder, at man enten går eller tager bussen af landevej ca 31 km fra Sarria til  Monforte de Lemos, hvorfra man så fortsætter til fods af Camino Inverno og støder ind i Via de la Plata lige efter Lalin, hvorfra der er ca 3 etaper til Santiago. 

her først et kort fra www.gronze.com:


og derefter et link til Anton Pombos artikel, der mere detaljeret beskriver ruten:

https://www.gronze.com/articulos/bypass-sarria-monforte-una-llegada-tranquila-santiago-27181

Ingen kommentarer:

Send en kommentar