torsdag den 3. marts 2022

Via de la Plata i foråret, så se her !

En forårstur af Via de la Plata  kan stadig varmt anbefales her fra www.jakobsvejen.dk, men kommende Via de la Plata pilgrimme skal nok regne med, at ruten - for langt de fleste - er væsentlig hårdere at gå end de andre "Caminoer" i Spanien, og her på det seneste er der kommet "nye forhindringer", som ikke gør det lettere. Så planlægger du en tur, skal du være opmærksom på, at der stadig er langt mellem herbergerne på første del mellem Sevilla og Salamanca (ca 500 km), og at flere herberger slet ikke har åbent mere. Et af de virkeligt mærkbare savn er Albergue del Embalse de Alcántara, der for rigtig mange guidebøger er sat som første overnatningssted efter en længere tur fra en af de smukke romerbyer, Cáceres, med en dagsetape på 33,8 km. Herberget er lukket - formentlig resten af 2022 - på www.gronze.coms hjemmeside står der følgende: Nota 2022: Pendiente de concesión administrativa.                                            

hvilket betyder, at der er yderligere 10,9 kilometer - ikke bare til næste seng, men til næste vandpost. Der findes ikke længere vand, pausested eller andet mellem Casar de Cáceres og Canaveral med næsten 34 km imellem. For få år siden stod, der en tysker foran det ensomt beliggende herberg  ved søen Embalse de Alcántara. Han havde ingen vand, ringede til sin kone i Tyskland, hvorefter han gik videre og døde bogstaveligt af tørst på vejen mod Canaveral.

Der er andre dele -  af specielt første del - på Via de la Plata, hvor der er mere end langt mellem herberger, vand og "civilisation" - bl.a. etapen : Carcaboso - Aldeanueva del Camino ( 38,8 km uden vand, bænke etc.), hvor man bl.a. passerer den romerske ruinby ved Arco de Cáparra, som er en af vartegnene for Via de la Plata ( Se fotoet nederst).

Jeg kan varmt anbefale Via de la Plata, som en fantastisk pilgrimsoplevelse. Men den kræver - efter min subjektive  opfattelse - langt mere end de andre pilgrimsruter i Spanien. Derfor synes jeg ikke, at det er en særlig god første tur, idet den - stadig efter min opfattelse - kræver erfaring og planlægning på grund af "uendelige" lange etaper uden vand og pausesteder. 

PS: For snart mange år siden blev Via de la Plata, romervejen fra omkring Kristi fødsel, der mange steder står næsten som, da den blev anlagt, erklæret for Verdensarv. Borgmestrene langs ruten stod nærmest i kø for at fortælle, at nu ville der blive anlagt herberger til pilgrimme langs ruten. Min fornemmelse er, at de snarere lukker dem, der var for 10 år siden, da jeg gik den første gang, end de åbner nye

Ingen kommentarer:

Send en kommentar